Auziņš gatavs kandidēt uz Valsts prezidenta amatu • IR.lv

Auziņš gatavs kandidēt uz Valsts prezidenta amatu

29
Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš. Foto: Ieva Lūka,LETA

Arī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis esot uzrunāts kļūt par Valsts prezidentu

Ja sekos nopietns piedāvājums, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš būs gatavs nopietni izvērtēt iespēju kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.

Intervijā Latvijas Radio rektors atzina, ka dažādas sarunas ar politiķiem viņam ir bijušas. “Tas varētu būt ļoti nopietns izaicinājums. Esmu strādājis ļoti tuvu iepriekšējiem prezidentiem. Redzu cik tas ir sarežģīts darbs un cik daudz prasa no cilvēkiem,” teica Auziņš

Kā uzsvēra rektors, ja būs nopietni piedāvājumi, viņš būs gatavs nopietni tos izvērtēt,  ziņo LETA.

Arī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis esot uzrunāts kļūt par Valsts prezidentu. Viņu esot uzrunājis kāds no valdošajā koalīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem.

Taču patlaban LZA vadītājs nevēlas kandidāt uz valsts prezidenta amatu, jo viņu nepārliecinot pēdējā brīža uzrunājums.

 

Komentāri (29)

traductrice 30.03.2015. 10.33

Kritiskākais jautājums drīzāk ir nevis, kāda persona tiek nosaukta, bet gan kurš politiskais spēks šo personu nosauc. Ikviens kandidāts, kuru nosauks ZZS, SC vai sudrabotie, manās acīs a priori raisīs neuzticību. Visvairāk ZZS kandidāts (un tas var arī nebūt bē), jo ZZS šajā Saeimā spēlē Kangara lomu un tai ir divi virsmērķi – iebalsot pēc iespējas nevērtīgāku prezidentu un dabūt sev premjera krēslu. Abi mērķi ir nodevība pret Latvijas valsti.

+12
-2
Atbildēt

5

    aivarsk > traductrice 30.03.2015. 14.45

    Gantrijs Tors SC+ ZZS + NSL (24 + 21 + 7) = 52 deputāti. Tātad, viņiem tikai jāvienojas savā starpā un jāizpilda (anonīmais (!)) balsojums.

    _______________________

    it kā viņi atklāti nevarētu ingūnu vai kūtri ievēlēt?!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 30.03.2015. 11.05

    traductrice – Krievijā revolverus neražo, bet tā krievu rulete ar TT vai Makarova pistoli iznāk dikti vienveidīga. Tāpat kā ar aizklāto balsojumu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 30.03.2015. 10.52

    Šajā gadījuma politikas bīdītājiem ir viena grūti atrisināma problēma – nosauktajam, tikušam augstajā krēslā, no „nosaucējiem” vairs neko nozīmīgu nevajag un, kas vēl svarīgāk – nekad nevajadzēs. Pat praktiski nerealizējamās padzīšanas draudi darbosies vāji. Tāpēc, ja nav azotē kādi izcili nopietni argumenti, jāpaļaujas tikai uz personisko uzticamību un paklausību. Bet par to neviens saimnieks nevar būt drošs.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Gantrijs Tors > traductrice 30.03.2015. 10.45

    Nezinu par nodevību, bet saskaitot tevis nosaukto partiju deputātus saeimā, sanāk vairākums: SC+ ZZS + NSL (24 + 21 + 7) = 52 deputāti. Tātad, viņiem tikai jāvienojas savā starpā un jāizpilda (anonīmais (!)) balsojums. Jāpiebilst, ka ir pieļaujama variācija tikai vienas balss ietvaros.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 30.03.2015. 10.59

    Lūk, tur jau tas suns ir aprakts – 52 balsis. Par “nodevību” runājot, man dziļi sirdī sēž cerība, ka skaļi un pamatoti kritizētais slēptais balsojums var dot arī pozitīvu efektu, ja ZZS rindās atradīsies pāris (vairāk nevajag) deputātu ar vismaz kaut kādu “misijas apziņu” pret valsts nākotni. Protams, var būt arī otrādi – slēptais balsojums ir tīrākā krievu rulete.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Rasma Kârkliòa 30.03.2015. 08.50

Cienījams cilvēks ar stāju un intelektu — bet kā ar mūsdienas politikas izpratni? Vai zinātu kā stāties pretī ārpolitiskiem draudiem un iekšējam valsts puvumam ko rada korupcija un garīgais padomju mantojums? Kā izprot tiesiskumu un veidus kā pielikt roku labākas valsts pārvaldes veidošanai? Vai apzinās, cik daudz tas viss Latvijai ir nepieciešams, tieši šodien?

+12
-4
Atbildēt

1

    Bet > Rasma Kârkliòa 30.03.2015. 13.15

    Nevajadzētu būt tik naivai. Vispirms vajadzētu painteresēties par ši kunga pagātni!

    Interesanti, ka šis kungs jau pasen taisās kandidēt uz šo amatu! Jautājums, kur tāda pārliecība, ka iebalsos? Varbūt aizkulisēs jau sen ir saņemts atbalsts un tagad tik uz priekšu! it kā jau nu mums kremlis “ļautu” iebalsot normālu prezidentu! Savējie balsos par savējiem un kāds ir saeimas sastāvs un tās vairākums? vai proeiropeisks? Vismaz ne aizklāti!!!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

J.Biotops 30.03.2015. 10.43

Vairs neatceros, kopš kura laika man pret Auziņu ir visai rezervēta attieksme, laikam par kaut kādām sociāli- politisko uzskatu atšķirībām, bet šī rīta intervija likās tīri sakarīga.

Pēc Rumpja Uzvārdiņa un Kājbērziņa prezidentūrām daudz satraukties par Auziņu neredzu pamata. Ne to vien Latvija piedzīvojusi. Protams, gribas jau vienmēr ko vairāk, bet…

+9
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu