Draudi un cerības • IR.lv

Draudi un cerības

8
Aivars Ozoliņš

Arī nākamgad Latvijai svarīgākā būs drošība un Eiropas vienotība

Jebkurā gadā ikvienam cilvēkam un katrai valstij svarīgākā ir drošība kā priekšnoteikums sabiedrības kopējai un līdz ar to katra personiskajai labklājībai. Divi pēdējie gadi to skaudri atgādināja pēc vismaz desmitgades ekonomisko prioritāšu dominēšanas Latvijas politiskajā dienaskārtībā. Bet nākamais gads līdzās drošības un ekonomiskiem risinājumiem prasīs arī dažu par pašsaprotamām uzskatītu Eiropas pamatvērtību izvērtēšanu.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs raksturoja 2014. kā «šausmu gadu», kas turpinājies arī šogad. Nākamgad papildus Krievijas agresīvajam revizionismam kā starptautiskās politikas svarīgākajam jaunam faktoram klāt nāks šogad Eiropu satricinājušās bēgļu krīzes risinājumu meklējumi, kas liks atbildēt, kādā Eiropā vēlamies dzīvot.

Sliktāko scenāriju prognozes ir vienmēr pieprasītas, jo parasti nepiepildās. Eiropas Savienība sabruks, Rietumu pasaule zaudēs civilizāciju karā, kurā triumfēs fanātisku fundamentālistu ordas pamīšus ar krievu tanku divīzijām. Nu, vismaz – Eiropa kļūs par visiem citādajiem naidīgu, savās robežās noslēgušos valstu kopumu. Varam aizlaikus atviegloti uzelpot, ka tā nenotiks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu