Rīga gatava? • IR.lv

Rīga gatava?

5
Nellija Ločmele

 

Pasaulē, kurā daudzu iespēju īstenošana atkarīga no naudas, cilvēkus atšķir ne tikai nuļļu skaits kontā, bet arī attieksme – vieniem parāds nav brālis, citi bez bēdām ieķīlātu radinieku, lai nopirktu loterijas biļeti. Ja Rīgas pašvaldība būtu persona, tās finanšu stilu raksturotu teiciens – nav jābaidās no lieliem izdevumiem, bet no maziem ienākumiem.

Tieši tā rīkojas galvaspilsētas sabiedriskā transporta iepircēji, nebēdnīgi rīkojot desmitiem miljonu vērtus konkursus, kaut makā vējš svilpo. Jaunākais piemērs – zemās grīdas «zelta» tramvaju iepirkums, kuram Rīga grib tērēt 70 miljonus eiro, bet konkursanti pārmet negodīgu viena, ne jau tā lētākā, ražotāja lobēšanu.

Kāpēc tā notiek? Versijas var būt dažādas. Piemēram, ka Rīgas rāte ļoti mīl pilsētniekus un uzskata zem sava goda vizināt mūs (vienus par baltu velti, otrus par sālītu maksu) vagonos, kas ir lētāki nekā jebkurā citā pilsētā šaipus Urāliem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu