Varoņi • IR.lv

Varoņi

6
Nellija Ločmele


Kamēr nāvīgi satriecošā Džeimsa Bonda fani labsajūtas priekšnojautās trinas pirms superaģenta jaunākās filmas, citi meklē superspējas savu ikdienas grūtību pārvarēšanai. Kāds vīrietis nupat Vācijā aizturēts, jo mēģināja aplaupīt banku, uzdodoties par Robinu Hudu, bet Ukrainā par nepakļaušanos policijai sodīts vēlētājs, kurš balsot ieradās, pārtaisījies Zvaigžņu karu tēlā.

Turpinot ironiskā garā, arī Latvija varētu atlicināt kripatu no IKP un nolīgt tēraudcieto aģentu 007, lai tiek galā ar uzdevumiem, kam vietējie Lāčplēši par šļauganu. Darbu saraksta augšgalā būtu jāieraksta Rīgas brīvostas atsvabināšana no pārvaldnieka Leonīda Loginova, jo tas nav pa spēkam ne izmeklēšanas iestādēm, ne pašvaldības un valsts amatpersonām. Pēc pārkāpumu vezuma gadu garumā pat prokuratūras sāktā kriminālvajāšana par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu nav iemesls viņa atbrīvošanai no šā dienesta. Bond, Džeims Bond – laipni lūgts Rīgā! Sanāks sālīti, bet Loginovs jau arī nav nekāds lētais, IKP beigu galā vinnētu.

Bet ironiju pie malas! Latvijā ir vēl jomas, kurās padarīto pelnīti novērtē. Balvu par mūža ieguldījumu šoruden saņems kinoekrānu un teātra skatuves varoņu duets Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs. Vīrišķīgā šarma un profesionālā rūdījuma sakausējums ir nopulēts tik perfekti un izturējis gadu desmitu pārbaudi, ka negaidīti mulsinoši skan atziņa šīsnedēļas intervijā: «Es varu pateikt, kā man ir pietrūcis: labvēlīgas godkāres. Tāda godkāre ir vajadzīga, citādi tu slīdi pa vieglo.» Tāds, lūk, mūža secinājums! Lasiet interviju, jo Spēlmaņu nakts ceremonijā runu no abiem nebūšot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu