IR

Silts un sātīgs 0

Pat ja mošķīšu svētku - Helovīna - simbols ir ņirdzošs ķirbis - nebīstieties! Šīs neierastās receptes aizbiedēs tikai rudens drēgnumu
Kirbis-media_large
ilustrācija — Freepik
Ieva Kalēja, speciāli Ir 28.oktobris 2015 14:52


Ceptu ķirbju zupa
Piestā saberž 1 tējk. kaltēta čili, 1 ēd. k. koriandra sēklu ar šķipsnu sāls. 1,5 kg ķirbja gabalam izņem sēklotni, bet nemizo, tad sagriež daivās, apslaka ar olīveļlu, apkaisa ar saberztajām garšvielām. 170 grādu karstā cepeškrāsnī cep apmēram stundu, līdz ķirbis mīksts. Sagriež  1 sīpolu,  3 ķiploka daivas, 1 burkānu, 1 selerijas kātu. Apcep katlā 15 minūtes, līdz mīksti. Pievieno cepto ķirbi, 1 litru dārzeņu buljona, uzvāra un sablendē.

  • Sveiciens!
    Lai tālāk lasītu šo rakstu, Jums jābūt drukātā vai elektroniskā žurnāla Ir abonentam.
    Abonentus laipni lūdzam ienākt.
    Ja vēl neesat Ir abonents, aicinām abonēt. Abonējot elektronisko žurnālu neatkarīgi no abonementa garuma, saņemsiet piekļuvi rakstam nekavējoši.

Pievienot viedokli →

Šonedēļ žurnālā