Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

9

 

Prāta vētra: Starp krastiem. Dinamiskā un sirsnīgā filma ir enerģisks Prāta vētras portrets. Liecību apkopojuma ziņā bagātīga, tā ataino ne vien grupas vēsturi un dalībnieku stāstus, bet arī pārmaiņu laikmetu (Latviju no PSRS sabrukuma līdz ES). Lai arī Starp krastiem veidotāji Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders, Audinga Kucinskaite nevairās grupas dalībniekiem taujāt par smagām un komplicētām tēmām – piemēram, radošajām krīzēm un pretrunīgi vērtēto koncertēšanu Krievijā, atbildes uz šiem jautājumiem izpaliek, laupot filmai krietnu daļu personiskuma un dziļuma. Kino no 29. oktobra.

Ne savā dabā / Out of Nature. Viena no būtiskākajām pēdējo gadu Norvēģijas kinolentēm. Minimālistisks viena aktiera (arī filmas režisora Ūles Jēvera) «šovs», kuram līdz kaulam trāpīgi un atklāti izdevies atainot spēcīgu, visaptverošu eksistenciālās neērtības izjūtu. Viena cilvēka dziļi personisks vientulības un pārdomu portretējums, bēgot no ikdienas uztieptās rutīnas. Kinoteātros KSuns, Kino Bize un Kino Citadele no 26. oktobra.

Kinolektorijs Tas, ko tu nedrīksti nezināt. Kino muzeja rīkotajā kinolektorijā šogad sešas Eiropas kinovēsturē nozīmīgas filmas, piemēram, Larsa fon Trīra Šķeļot viļņus, Roberto Rosellīni Ceļojums uz Itāliju. Katra filma, veidota citā Eiropas valstī, iezīmē būtiskākos Vecā kontinenta kino strāvojumus – Dānijā radušos «pieticības zvērestu» Dogma 95, Itālijas neoreālismu un Spānijas kino sirreālismu. Pirms katra seansa – ievadlekcija. Pirmā lekcija kinoteātrī Splendid Palace 28.oktobrī plkst.19. Biļetes cena 4,50 €. Kinomuzejs.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu