Kontroldarbs • IR.lv

Kontroldarbs

2
Pauls Raudseps

Svarīgākas par skolu skaitu vai algām ir bērna tiesības uz kvalitatīvu izglītību

Kam ir vajadzīga skola? Pašvaldībai? Skolotājiem? Vai tomēr skolēniem?

Domājams, ka jebkuras izglītības sistēmas galvenajam mērķim, kuram visi citi ir pakārtoti, tomēr jābūt labas izglītības nodrošināšanai visiem tajā iesaistītajiem jauniešiem. Šo patiesību nedrīkst aizmirst nākamajos mēnešos, kad karstākais iekšpolitiskais temats solās būt skolu tīkla un skolotāju algu reforma.

Valdība nespēja par šiem allaž nepateicīgajiem tematiem vienoties budžeta sarunās, un tā 2016.gada valsts izdevumu plāns aizceļoja uz Saeimu bez atbildēm uz jautājumiem, kuriem it kā vajadzēja būt atbildētiem jau labu laiku pirms šāgada 1.septembra. Tikai pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja Izglītības ministrijas plānu noteikt augstāku skolēnu skaita slieksni 10.klases atvēršanai vidusskolā, un šis lēmums jau paspējis izsaukt daudzu pašvaldību iebildumus. Savukārt algu reformu priekšlikuma galīgais variants vēl tikai top, tomēr skolotāju arodbiedrības LIZDA vadītāja Inga Vanaga jau otrdien paziņoja, ka streiks ir bezmaz vai neizbēgams.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu