Ar lielvaras ambīcijām • IR.lv

Ar lielvaras ambīcijām

5
Krievijas iznīcinātāja videokameras fiksēts uzlidojums Sīrijā

Maskavas iesaistīšanās Sīrijas pilsoņu karā rada tālejošas sekas pasaules politikā

Mēneša sākumā Vladimirs Putins kārtējo reizi pieņēma kādu sev tīkamu lomu. Uzvilcis sarkanzilu formastērpu ar baltu ķiveri, viņš 7.oktobrī, savā 63.dzimšanas dienā, piedalījās hokeja spēlē ar pazīstamiem sportistiem, politiķiem un uzņēmējiem – un pamanījās gūt septiņus vārtus. Tas notika Sočos, no kurienes startē uz Sīriju peldošie karakuģi. Dienu pēc dienas tie iziet jūrā ar ieroču un munīcijas kravām tām Krievijas karaspēka daļām, kas iesaistījušās Sīrijas pilsoņu karā prezidenta Bašara Asada pusē.

Attēli, kuros Krievijas vadītājs redzams miermīlīgā hokeja spēlē, bija nepārprotams vēstījums tautai, ka viss tiek kontrolēts. Krievijas militārā iesaistīšanās Sīrijā ir apgriezusi pasauli kājām gaisā, bet Putins kājās auj slidas, it kā Tuvajos Austrumos viss notiktu saskaņā ar plānu.

Tur lido viņa iznīcinātāji un zalvi pēc zalves šauj kuģi, turklāt analītiķi pieļauj, ka Maskava uz Sīriju varētu sūtīt arī sauszemes spēkus. Tiesa, Putins šādu iespēju nesenā intervijā noliedza. Pasaule tikmēr var tikai brīnīties par nenogurdināmo Krievijas līderi, kurš atkal uzgriezis Rietumiem muguru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu