Gulbenes novadā atklās muzeju diriģentiem brāļiem Kokariem • IR.lv

Gulbenes novadā atklās muzeju diriģentiem brāļiem Kokariem

33
2009.gadā - diriģenti Imants Kokars un Gido Kokari piedalās preses konferencē, kurā informē par Vislatvijas kora akciju. Foto: Lita Krone, LETA

Daudz darba izdarījušas Gulbenes novadpētniecības pulciņa vadītāja Biruta Pokule un Beļavas pagasta Ozolkalna novadpētniecības koordinatore Laila Ķiploka

Gulbenes novada Beļavas pagasta Ozolkalnā – bijušās Ozolkalna pamatskolas vecās ēkas telpās – 22.augustā tiks atklāta ekspozīcija, kas veltīta novadniekiem un kordiriģentiem Imantam un Gido Kokariem, informē portāls Lsm.lv.

Kā stāsta diriģents Uldis Kokars, lielu darbu muzeja tapšanā ieguldījusi Gulbenes novadpētniecības pulciņa vadītāja Biruta Pokule, kura materiālus par brāļiem Kokariem vākusi jau no 80.gadiem, kā arī Beļavas pagasta Ozolkalna novadpētniecības koordinatore Laila Ķiploka.

Imanta Kokara meita Inga Kokare saka paldies Gulbenes novada vadībai par atsaucību un uzsver: “Kopš tēta aiziešanas tas mums bija ļoti svarīgi. Viņš taču atstājis ne tikai morālas vērtības: viņa mūžs materalizējies piemiņas lietās, apbalvojumos, fotogrāfijās.”

Veidojot ekspozīciju, daudz ko par tēvu atklājuši arī Imanta Kokara bērni. “Šķita, ka it kā taču visu zinām, bet atklājums, ka Imants, piemēram, bijis Atturībnieku kluba biedrs, sagādāja vienu otru jautru brīdi,” saka Uldis Kokars.

“Pats galvenais – gribētos radīt tādu atmosfēru, kādā Imants pēdējos gadus dzīvoja,” uzsver Inga Kokare un norāda, ka ekspozīcija ar laiku tiks papildināta. Viņa priecājas, ka beidzot būs vieta, kur par izcilajiem mūziķiem viss būs vienkopus – informācija, tērpi, apbalvojumi, koru karogi, fotogrāfijas, arī mēbeles. Tiesa gan, slavenās Kokaru tasītes gan novēlētas Raiņa muzejam.

 

Komentāri (33)

Inga 19.08.2014. 16.30

Ļoti interesanta informācija man kā Imanta Kokara “Dziedonim” un jo īpaši ja piemin mana tēva Pētera Vitola dzimto pagastu – Beļavu … bet… neatceros , ka Imantam Kokaram bija meita . Divi dēli Juris un Uldis . Iespējams , meita ir Gido kokaram , kuru pazīstu mazāk ?

ar cieņu un godbijību pret Imantu – Valdis Vītols

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu