Vācijas prezidentu pārsteidz vāciešu samiernieciskums ar Putina politiku • IR.lv

Vācijas prezidentu pārsteidz vāciešu samiernieciskums ar Putina politiku

14
Vācijas prezidents Joahims Gauks. Foto: AFP/LETA

Klintone uzskata Putinu par potenciāli bīstamu politiķi ar biezu ādu

Vācijas prezidents Joahims Gauks ir pārsteigts par to vāciešu pozīciju, kuri ar sapratni uztver Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiku Ukrainā, raksta Dw.de. Viņš uzskata, ka Vācijai ir vairāk jāziņo par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.

Arī bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, komentējot Ukrainas krīzi, vācu laikrakstam “Bild am Sonntag” norādījusi, ka uzskata Krievijas prezidentu par potenciāli bīstamu politiķi ar biezu ādu, vēsta LETA/AFP.

“Tādi cilvēki kā Putins vienmēr pārbauda robežas. Viņš vienmēr mēģina noskaidrot, cik spēcīgi ir pārējie” un pēc tam ieņemt attiecīgu nostāju, norādīja Klintone. Viņa pauda pārliecību, ka Putina agresija Ukrainā prasa vienotu Rietumu atbildes reakciju. Intervija publiskota svētdien vienlaikus ar Klintones jaunākās grāmatas “Hard Choices” iznākšanu Berlīnē.

Savukārt Gauks savus tautiešus kritizēja svētdien intervijā telekanālam ZDF.

Vācijas prezidents atzina, ka Krievijā valda tiesiska nestabilitāte, netaisnīga attieksme pret minoritātēm, liela atšķirība starp bagātniekiem un trūcīgākajiem iedzīvotājiem, kā arī tiek pārkāptas starptautiskās vārda brīvības tiesības.

Gauks uzsvēra – ja Vācijā par to visu vairāk ziņotu, „ja vācieši uztvertu visas detaļas par šīm parādībām, tad viņi, protams, to neuzskatītu par atbalstāmu”, prezidentu citē aģentūra DPA.

Vācijas prezidents arī pieļāva, ka „pastāv noteiktas bažas par iesaisti Ukrainas konfliktā”. Viņš norādīja, ka Berlīne ir izraudzījusies pareizo ceļu, „sākot darboties savlaicīgi un intensīvi”. „Mēs nolēmām nodrošināties ar Francijas atbalstu, lai izdarītu lielāku spiedienu uz [konfliktējošo] pušu pārrunām,” teica Gauks. Prezidents uzsvēra, ka Vācija katru dienu piedalās to konfliktu risināšanā, kas izraisās šīs Eiropas lielvalsts robežu tiešā tuvumā.

Tikmēr Ukrainas armija pēc Slovjanskas atbrīvošanas plāno aplenkt Lugansku un Doņecku, lai piespiestu separātistus padoties. “Prezidenta Petro Porošenko stratēģiskais plāns paredz totālu šo divu pilsētu blokādi, līdz bandīti kapitulēs,” intervijā telekanālam “Inter” svētdien paziņoja Nacionālās aizsardzības un drošības padomes sekretāra vietnieks Mihailo Kovaļs.

 

Komentāri (14)

buchamona 07.07.2014. 12.19

Joahims Gauks, tā pat kā Angela Merkele ir austrumvācieši, tādēļ viņiem, atšķirībā no rietumvācieša, nav jāstāsta, kas tas tāds ir Putins un putinistiskā Krievija. Rietumvācietim par to, kas tas tāds ir kremlins (staļinists, vai šodien putinists), tā ir “tumša bilde”. Un, ja vēl tas viss saistās ar risku piedzīvot kaut kādas sīkas grūtības viņu ikdienišķajā dzīvē, tad viedoklis ir skaidrs :). Rietumvalstu iedzīvotājiem vnk nepielec, ka var pienākt brīdis, kurā Kremlis sāks ” aizstāvēt krievus” arī viņu valstīs.

+11
0
Atbildēt

2

    gliters > buchamona 07.07.2014. 12.54

    Tikai Gauks ir bijušais disidents, turklāt viņa tēvs ilgus gadus pavadījis ieslodzījumā Sibīrijā, no kurienes atgriezies pilnīgi sagrauts – gan fiziski, gan morāli, bet Merkele izskatās pēc tipiskas “sportsmenkas – komsomolkas”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 07.07.2014. 13.17

    Nu, pēc Friča Šrēdera :), Merkele Eiropai nāca nevis kā ” sportsmenka – komsomolka”, bet gan kā Eiropas glābēja. :) Ja Šrēders vēl joprojām būtu Vācijas kanclers, baidos, ka ES kopējā nostāja pret Ukrainā notiekošo būtu pavisam citāda.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

janis17 07.07.2014. 10.10

Šāda Vācijas pozīcija ir tiešs iemesls, ka ASV ir spiesta noklausīties Merkeli, jo vienā dienā viņa “pragmatiski” var notirgot mūs visus pļuķinam.

Vai vēsture to nepierāda? rībentropa – šrēdera idejas dzīvo un uzvar.

+12
-2
Atbildēt

1

    janis17 > janis17 07.07.2014. 14.58

    Kā tu vari zināt, ka šrēders vai merkele ir sabiedrotais tieši mums, ASV, nevis pļutkinam?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 07.07.2014. 13.29

Tie vācieši kuri tika aplaupīti un izvaroti staļina laikos ir apmiruši pārējo ir padarījusi ieintresētā propoganda, kura vāciešiem ir uzspiedusi nenomazgājamu vainas apziņu un komplexus. Viņi vairs nav spējīgi atšķirt kur ir pieņemama uzvedība un kur tā beidzās.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu