Trešdien notiks Literatūras balvai nominēto prozas darbu autoru lasījumi • IR.lv

Trešdien notiks Literatūras balvai nominēto prozas darbu autoru lasījumi

26
Publicitātes foto

Lasījumos piedalīsies spilgtāko 2013.gadā klajā laisto prozas darbu autori

Šovakar, 16.aprīlī plkst.18 grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” norisināsies “Latvijas Literatūras gada balvai 2013” nominēto prozas darbu autoru lasījumi, raksta aģentūra LETA. 

Lasījumos piedalīsies spilgtāko 2013.gadā klajā laisto prozas darbu autori – Osvalds Zebris, Māra Zālīte, Gundars Ignats, Ieva Melgalve, Jānis Joņevs, kā arī ārvalstu literatūras darbu tulkotāji – Edvīns Raups, Dace Meiere, Maima Grīnberga. Lasījumus vadīs Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Konste, pasākumā muzicēs Biruta Ozoliņa. 

Ieeja pasākumā būs bez maksas. 

Zebris ar darbu “Koka nama ļaudis”, Zālīte ar grāmatu “Pieci pirksti”, Ignats ar romānu “Pārbaudes laiks” un Melgalve ar romānu “Mirušie nepiedod” sacenšas kategorijā labākais prozas darbs, bet Joņevs ar grāmatu “Jelgava 94” pretendē uz gada debijas godu. 

Savukārt Raups par grāmatas “Federiko Garsijas Lorkas Lekcijas” tulkojumu, Meijere par Roberto Bolanjo romāna “2666” latviskojumu un Grīnberga par Katjas Ketu grāmatas “Vecmāte” tulkojumu latviešu valodā nominēti labākajam ārvalstu literatūras latviskojumam. 

Literatūras gada balva šogad tiks piešķirta piecās kategorijās – labākais dzejas krājums, labākais prozas darbs, labākais ārvalstu literatūras latviskojums, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem un spilgtākā debija. 

Balvas ieguvējs katrā no nominācijām tiks paziņots un apbalvots Latvijas Literatūras gada balvas ceremonijā 24.aprīlī plkst.18 mūzikas namā “Daile”, saņemot naudas balvas un balvas simbolisko veidolu – Literatūras gada balvas lampu, kuras idejas autors ir dizaina studija “Mājo”. 

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā. Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu