Dombrovska kandidatūru EK prezidenta amatam atbalsta arī kaimiņi • IR.lv

Dombrovska kandidatūru EK prezidenta amatam atbalsta arī kaimiņi

21
Valdis Dombrovskis (no kreisās) un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu piedalās svinīgajā pasākumā par godu eiro ieviešanai Latvijā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Šteinbuka: Dombrovskim ir ļoti labas izredzes iegūt augstu amatu EK

Igaunijas un Lietuvas politiskie spēki, kas līdzīgi partijai “Vienotība” pieder Eiropas Parlamenta (EP) lielākajai politiskajai grupai – Eiropas Tautas partijai (ETP), lēmuši atbalstīt Valda Dombrovska (Vienotība) kandidatūru Eiropas Komisijas prezidenta amatam.

Bijušajam premjeram Dombrovskim ir ļoti labas izredzes iegūt augstu amatu Eiropas Komisijā, ceturtdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa uzsvēra, ka Dombrovskis pierādīja, ka var izvest valsti no smagas krīzes, un viņš ir “labi zināms un redzams Eiropā”. Šteinbuka ekspremjera izredzes uz augstu amatu novērtēja kā ļoti labas. Dombrovskim Eiropā ir ļoti laba reputācija, sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja un vēlēja viņam veiksmi.

Latvijas mediji ziņo, ka Igaunijas politiskā spēka “Tēvzeme” un “ResPublica” apvienība (Pro Patria and Res Publica Union) nolēmusi atbalstīt Dombrovska kandidatūru. To portālam “Diena.lv” apliecinājis šā politiskā spēka pārstāvis EP deputāts Tunne Kelams.

Arī Lietuvas politiskais spēks “Tēvzemes savienība” – Lietuvas kristīgie demokrāti atbalstīs Latvijas ekspremjera kandidatūru, apgalvo šā politiskā spēka priekšsēdētājs, bijušais Lietuvas valdības vadītājs Andrjus Kubiļus.

“Mēs šodien ar balsojumu noslēgsim formalitātes par atbalstu Valdim Dombrovskim kā ETP kandidātam uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu. Personīgi es un mēs visi Lietuvā zinām Dombrovski kā augstas raudzes politiķi un bijušo premjerministru,” teicis Kubiļus.

Procedūra peredz, ka nacionālajām partijām savi kandidāti Eiropas Tautas partijai (ETP) jānominē no 13.februāra līdz 5.martam. “Vienotība” sestdien domes sēdē grasās oficiāli nominēt Dombrovska kandidatūru EK prezidenta amatam, taču tam nepieciešams vēl divu citu dalībvalstu politisko spēku atbalsts.

Plānots, ka 5.martā kandidātu pieteikšanās termiņš noslēgsies, dienu vēlāk partijas politiskā asambleja lems par to, kurus no kandidātiem piedāvāt partijas kongresam balsojumam, kas plānots 7.martā.

 

Komentāri (21)

Kaspars Špūle 13.02.2014. 11.44

Dombrovska kandidatūru EK prezidenta amatam atbalsta arī kaimiņi

—-

Vārdu sakot, Eirodziesma :)

+1
0
Atbildēt

0

Ieva Aile 13.02.2014. 21.24

Būs labs ĢMO ieviesējs.

0
0
Atbildēt

0

inta_s 13.02.2014. 11.53

Kā Jums patīk, ka nespējat nekādā veidā ietekmēt EK prezidenta izvirzīšanu un ievēlēšanu? Jūtaties tālu no ES un to ka nespējat ietekmēt procesus?

0
-2
Atbildēt

1

    Rinalds Krûklis > inta_s 13.02.2014. 13.04

    Kāpēc “nekādā veidā”? Domāju, ka VD ir viens no top3 kandidātiem, kas nav maz! Šis tomēr ir sarežģīts process.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu