Infografika: Autoratlīdzībās LaIPA iekasē par Ls 133 000 vairāk • IR.lv

Infografika: Autoratlīdzībās LaIPA iekasē par Ls 133 000 vairāk

7
NULL

 

Biedrības “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA), salīdzinot ieņēmuma datus par 2011. un 2012.gadu, kopējais iekasētās atlīdzības pieaugums ir 133 000 tūkstoši latu.

Kā Ir.lv informē LaIPA pārstāvji, vislielākais pieaugums pagājušajā gadā bijis kabeļoperatoru segmentā. Tas skaidrojams ar to, ka panāktas vienošanās ar vairākiem kabeļoperatoriem un noslēgti līgumi par maksājamo atlīdzību izpildītājiem un fonogrammu producentiem par komerciālos nolūkos publicētu fonogrammu izmantošanu, tās retranslējot.

LaIPA arī saglabājusi ieņēmumu sadaļu no publiskā izpildījuma segmenta – veikaliem, kafejnīcām, viesnīcām u.tml., un par 2% palielinājušies ieņēmumi no radio par fonogrammu izmantošanu raidījumos.

LaIPA katru gadu jūlijā tiesību īpašniekiem – izpildītājiem un producentiem – izmaksā atlīdzību par iepriekšējo periodu – 2012.gadu. 50% no iekasētās atlīdzības saņem izpildītāji un 50% – producenti.

LaIPA ir organizācija, kurā apvienojušies izpildītāji un fonogrammu producenti, lai kolektīvi administrētu savas tiesības – vienotos ar fonogrammu izmantotājiem par maksājamo atlīdzību, iekasētu, sadalītu un izmaksātu to tiesību īpašniekiem.

 

Komentāri (7)

Ieva 11.09.2013. 10.35

Oho, 50%+50% ir 100%, kur tad administratīvie izdevumi? Līdz ar to šī statistika nešķiet ticama, un izklausās pēc meliem. Arī Laipa mājas lapā nekāda šāda informācija netiek sniegta- tātad apzināti slēpta.
Autoriem ir jāmaksā atlīdzības, neapšaubāmi, bet šo autortiesību “sargu” neprofesionalitāte, milzīgie administratīvie izdevumi, un absurdie likumi, kas pārkāpj juridisko pamatbausli – nevainības prezumpciju, ir panākusi pretējo- visi ir noskaņoti pret šīm laupītāju organizācijām.

+5
0
Atbildēt

0

lebronj2356 11.09.2013. 10.30

Un tieši tapēc vajag kasēt vēl un vēl :) – interesanti kā pie rūkošoa iedzīvotāju skaita šādas summas pieaug ? vēl jau jāņem vērā, ka ir vēl otrs parazītkantoris – akka lakka

+3
0
Atbildēt

0

ineta_rr 11.09.2013. 16.01

Nē, pašas organizācijas ir absurdas. Ja es, tīri hipotētiski, filmējot ģimenes pasākumu, nofilmēju, kā uz kaimiņa mājas nokrīt lidmašīna, un video ielieku internetā, vai es neesmu tā video autors? Esmu. Atlīdzību man!
Un, ja Jums patika šis komentārs, tad atlīdzību man. Un, ja nepatika, tad arī atlīdzību par Jūsu provocēšanu, jo arī tā ir māksla.
Kā moderns autors pieprasu atlīdzību!

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu