Infografika: Kā uzņēmumi ietekmē sabiedrību? • IR.lv

Infografika: Kā uzņēmumi ietekmē sabiedrību?

23
NULL

Nedaudz vairāk par pusi Eiropas iedzīvotāju uzskata, ka uzņēmumiem ir pozitīva ietekme uz sabiedrību.

Tomēr četri no katriem 10 eiropiešiem domā, ka tā ir negatīva, liecina šogad aprīlī publicētais “Eurobarometer” pātījums “How Companies Influence Our Society: Citizens’ View”.

Eiropieši visbiežāk kā pozitīvu uzņēmumu ietekmi uz sabiedrību min darba vietu radīšanu (57%). Visās 27 ES dalībvalstīs jaunu darba vietu radīšana ir visbiežāk pieminētais faktors, kad runa ir par uzņēmumu pozitīvo ietekmi uz sabiedrību. Eiropieši pozitīvi vērtē arī to, ka uzņēmumi veicina ekonomisko izaugsmi (32%) un nodrošina darbinieku apmācības (31%). Savukārt kā negatīvā ietekme visbiežāk nosaukta korupcija (41%), vides piesārņojums (39%) un darbinieku atlaišana (39%).

Visu pētījumu varat lasīt šeit.

 

Komentāri (23)

lindapastare 07.06.2013. 09.29

Mazliet jokaini. Pirmkārt, infografika nav par to, kā uzņēmumi ietekmē sabiedrību bet gan par to, kā sabiedrībai liekas kā uzņēmumi to ietekmē. Tā ir milzīga atšķirība.

Apgalvojums “Eiropieši uzskata, jaunu darba vietu radīšanai (57%) ir vislielākā pozitīvā ietekme uz sabiedrību” nav korekts, jo to nav iespējams izsecināt no piedāvātajiem datiem. Tā kā atbildes ir sniegtas procentos, tad atbildes var būt tikai jā/nē (var būt arī gradācija). Pareizāks šī teikuma formulējums būtu – “Eiropieši uzskata, jaunu darba vietu radīšana (57%) ir uzņēmumu vislielākā pozitīvā ietekme uz sabiedrību”. Pie tam var diskutēt par vārda “vislielākā” korektumu, drīzāk būtu “raksturīgākā” vai “biežākā”. Bet tas atkarīgs no jautājumu formulējuma.

Arī nākamais teikums “Tas veicina ekonomisko izaugsmi (32%) un nodrošina darbinieku apmācības (31%)” nav korekts. Jo saskaņā ar aptauju nevis darbavietu radīšana veicina ekonomisko izaugsmi, bet gan uzņēmumi. Ja turpina man iepriekš piedāvāto teikumu, tad šim teikumam jābūt “Uzņēmumi veicina ekonomisko izaugsmi (32%) un nodrošina darbinieku apmācības (31%)”.

Par pašu aptauju – muļķīgi pie uzņēmumu radītajām negatīvajām sekām minēt “Darbinieku skaita samazināšanu”, “sliktus darba apstākļus” un “sliktu pakalpojumu kvalitāti”, jo bez uzņēmumiem nebūtu ne darbinieku, ne darba apstākļu, ne pakalpojumu.

Vārdu sakot – ļoti bezjēdzīga aptauja un infografika, turklāt pavirši veidota, īpaši nerūpējoties par datu un secinājumu korektumu.

+6
-1
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > lindapastare 07.06.2013. 10.07

    ——-yopcix:”(..)
    Vārdu sakot – ļoti bezjēdzīga aptauja un infografika, turklāt pavirši veidota, īpaši nerūpējoties par datu un secinājumu korektumu.” ============================================================================ Vārdu sakot – “muļķa laišana”, kas pēc Gorbačova pasludinātās “glastnostj/atklātība” tikai palielinās un palielinās…. Jāsmejas par “tīro sovjetismu”, jo šodienas situācijā (90% mediju satura – bezjēga) – smiekli par zelču, kreitusu, kalniešu u.c. ozoliņu darbošanos vairs nenāk.

    А.Райкин – Запустим дурочку
    http://www.youtube.com/watch?v=AnReUt1S4uw

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Māris Diņģelis 12.06.2013. 01.51

Nepiekrītu, ļoti interesants Eurobarometer pētījums, no kura esam izcēluši vairākus interesantus secinājumus.

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu