Latviešu fotogrāfs nominēts 2013.gada “Sony” foto godalgai • IR.lv

Latviešu fotogrāfs nominēts 2013.gada “Sony” foto godalgai

33
Reinis Hofmanis. Viens no fināla darbiem

Konkursam saņemts rekordliels dalībnieku pieteikumu skaits – vairāk nekā 122 tūkstoši

Pasaules fotogrāfijas organizācija otrdien paziņoja finālistus 2013.gada “Sony World Photography Awards” profesionāļu, brīvajās un jauniešiem domātajās kategorijās. Latviešu fotogrāfs Reinis Hofmanis ir viens no trim finālistiem profesionāļiem grupā tematiskajā kategorijā “Arhitektūra”.

Šogad konkursam saņemts rekordliels pieteikumu skaits – vairāk nekā 122 000 pieteikumi no 170 valstīm, no kuriem žūrija ir atlasījusi labākās fotogrāfijas, vēsta konkursa organizatori.

Fotogrāfiju tēmu loks ir ļoti daudzpusīgs – no satriecošām Sīrijas konflikta ainām līdz Obamas prezidenta kampaņai, intīmām Kabulas kinoapmeklētāju fotogrāfijām līdz asprātīgām dzīvnieku pasaules fotogrāfijām.

Goda žūrijas, kas atlasīja profesionāļu darbus, vadītāja Katrīna Čermajefa no “Magnum Photos” atzīst: “Tās bija trīs uzmundrinošas dienas, kas tika pavadītas dzīvās un kaislīgās debatēs. Man ir prieks atzīt, ka trešajā dienā katra grupa lepni prezentēja un argumentēja par labu izvēlētajiem darbiem, un atklāja pārsteidzoši spēcīgus nominētos darbus visās kategorijās.”

Pasaules fotogrāfijas organizācijas radošā direktore Astrīda Mergeta saka: “Pasaules fotogrāfijas organizācija vēlas atrast labāko starptautisko mūsdienu fotogrāfiju visā pasaulē.”

Nominētie darbi no 26.aprīļa līdz 12.maijam tiks izstādīti Londonas Somerseta namā. Fotogrāfijas tiks publicētas 2013.gada “Sony World Photography Awards” grāmatas izdevumā.

19.martā tiks paziņoti uzvarētāji brīvajā un jauniešu fotogrāfiju kategorijās.

Profesionāļu kategoriju uzvarētāji un “L’Iris D’Or/Sony World Photography Awards” gada fotogrāfa tituls tiks paziņots ceremonijā Londonā 25.aprīlī.

“L’Iris D’Or” uzvarētājs saņems 25 000 ASV dolāru, savukārt brīvās kategorijas uzvarētājs saņems 5000 ASV dolāru. Visi uzvarētāji, to skaitā arī kategoriju uzvarētāji, saņems jaunāko “Sony” fototehniku.

Ar nominēto darbu sarakstu var iepazīties šeit.

 

Komentāri (33)

alexander 06.02.2013. 11.49

Prieks, ka Reinis Hofmanis ir atzinīgi novērtēts, lai veicas! Rakstam pievienotā fotogrāfija ir ļoti uzrunājoša.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu