Stabiņa un dzīvokļi, Ušakovs un “otkati” • IR.lv

Stabiņa un dzīvokļi, Ušakovs un “otkati”

78
Rīgas mērs Nils Ušakovs preses konferencē par KNAB aizturētajām Dzīvokļu pārvaldes amatpersonām. Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Aivars Ozoliņš

 

Rīgas mērs Nils Ušakovs nervozē. Pirmdienas vakarā viņš Tviterī pavēstīja par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja tobrīd veikto kratīšanu domes Dzīvokļu pārvaldē. (KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atzinis, ka ar to mērs ir kaitējis izmeklēšanai.) Bet trešdien pieprasīja KNAB nopratināt Vienotības Rīgas programmas grupas vadītāju Pēteri Viņķeli un sākt kriminālprocesu par viņa teikto, ka Saskaņas centra laikā Rīgas domē “20% otkats” publiskajos iepirkumos esot kļuvis “leģendārs”.

Ušakovam ir ļoti nopietni iemesli uztraukties. Viens no Latvijas politikas lielākajiem mītiem vai varbūt kuriozākajiem pārpratumiem ir daļas sabiedrības priekšstats par Saskaņas centru kā “godīgu” partiju. Uzturēt šādu priekšstatu par sevi SC palīdz fakts, ka šis politiskais veidojums nekad nav bijis valdībā, tātad tam it kā nav bijis pat iespēju neko daudz nozagt.

Jo tuvāk pašvaldību vēlēšanas, jo SC svarīgāk šādu priekšstatu saglabāt. KNAB sāktā izmeklēšana par iespējamajām nelikumībām dzīvokļu dalīšanā ir ļoti konkrēts atgādinājums, ka Rīgas domē kukuļņemšana varētu būt ikdienišķa lieta. 

Taču vēl daudz bīstamāka SC tēlam būtu publiska diskusija sabiedrībā, ka korupcija domē varētu būt nevis “atsevišķi gadījumi”, bet gan stabili iesakņota, institucionalizēta sistēma, kā to varētu vedināt domāt līdz šim ar Rīgas pašvaldību saistītās uzņēmēju aprindās tikai privāti un vēl arī anonīmos komentāros interneta portālos minētais, bet nu Viņķeļa publiski pateiktais par “20 procentiem”.

Naivais Nils

Ušakova reakcija uz KNAB kratīšanu Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē ir bijusi nesakarīga un pretrunīga. “Jocīgi, ka tas notiek nakts melnumā, čeka stilā,” viņš tvītoja brīdī, kad KNAB izmeklētāji veica kratīšanu un bija aizturējuši pārvaldes vadītāju Āriju Stabiņu. It kā uzskatītu, ka tiesībsargātāji ķer negodīgas amatpersonas tikai viņu darba laikā, varbūt vēl iepriekš piesakot vizīti pieņemšanas stundās. Ja turklāt ņem vērā, ka kratīšanā klāt bija arī domes juristi, domes vadītāja vientiesīgais izbrīns šķiet ļoti mākslots.

Vēl komiskāka ir Ušakova “nespēja izskaidrot”, kā dzīvokļu dalīšanā vispār varētu būt iespējamas kaut kādas nelikumības. Visa dzīvokļu piešķiršanas sistēma darbojoties elektroniski, tāpēc neesot skaidrs, kā Stabiņa varējusi to apiet, brīnījās naivais puisis Nils.

KNAB nupat pabeidzis izmeklēt un iesniedzis prokuratūrā pat milzīgo Latvenergo lietu, tā ka gan jau tiks galā arī ar kukuļņemšanu, kas, iespējams, notikusi pašvaldības dzīvokļu dalīšanā. Trešdien Streļčenoks Latvijas Radio pastāstīja, ka pēc lietas sākšanas arvien vairāk rīdzinieku informē par iespējamajiem pārkāpumiem dzīvokļu sadalē Rīgā. Var prognozēt, ka drīz arī nezinītim Ušakovam vairs nebūs par tiem jābrīnās.

Rīgas mēra brīnīšanās un sašutums dažam varētu likt vaicāt, vai viņš vēlas radīt iespaidu, ka nav zinājis par nelikumībām (bet ar tvītu par notiekošo kratīšanu mēģinājis brīdināt citus iesaistītos), vai arī ir godīgi dusmīgs, ka kaut kādas “naudas plūsmas” viņa kontrolētajā domē tiešām bijušas iespējamas bez viņa ziņas. Arī otrais variants teorētiski nav neiespējams – Stabiņa pašvaldības dzīvokļu lietās priekšnieko kopš 1997.gada un atšķirībā no domes visnaudīgāko struktūru vadītājiem nav SC biedre.

Taču SC biedrs nav arī Ušakova vietnieks Andris Ameriks, kas arī strādā domē kopš senseniem laikiem un atšķirībā no Stabiņas kļuvis par miljonāru. Tieši viņam parasti veltīts interneta komentāros palaikam manītais noslēpumainais apzīmējums “misters 20 procenti”, lai arī ko tas nozīmētu.

Viņķelis trešdien Delfos publicētajā rakstā piemin “Saskaņas centra laikā par leģendāru kļuvušo nekaunīgo 20% otkatu Rīgas publiskajos iepirkumos”, ko SC, kliedzot “ķeriet zagli!”, gribētu, lai rīdzinieki nepamana. (Ja gadījumā Ušakovs arī to nezina – “otkats” krievu valodā nozīmē daļu no iepirkuma summas, kura pasūtījuma saņēmējiem jāmaksā amatpersonām par pasūtījuma saņemšanu.) Ušakova reakcija bija zibenīga – iesniegums KNAB ar lūgumu nopratināt Viņķeli, vai viņa rīcībā ir informācija “par korupciju un citām krimināli sodāmām darbībām”, un arī “izvērtēt nepieciešamību” sākt kriminālprocesu par šādu noziegumu atbalstīšanu un neziņošanu.

20 vai 60 procenti?

Ušakovs ar vēršanos KNAB var drīzāk aktualizēt, nevis apklusināt runas par “20 procentiem” viņa vadītajā domē. Jāmin, vai SC taktikas un mērķu raksturojums Viņķeļa izklāstā nav šķitis tik bīstami precīzs, ka SC piāristi izlēma riskēt pievērst sabiedrības uzmanību “otkatiem”, lai novērstu no “lielās bildes”.

Piemēram, no Viņķeļa rakstītā, ka par domes dāļātajiem “bezmaksas” labumiem rīdzinieki samaksā divkārt – nodokļos un palielinātos tarifos. Ka SC mēģina sadalīt valsti “divās pasaulēs” – Rīgā ar tās zili balto karogu kā alternatīvu valsts sarkanbaltsarkanajam un pārējā Latvijā. Un mēģina “uzmesties ne tikai par aizstāvi “apspiestajiem krieviem”, bet arī par pārstāvi “godīgajiem latviešiem”, kurus ir nodevusi “zaglīgā elite””.

SC uzmešanās par “godīgu” alternatīvu šķiet vēl fantastiskāka nekā “bezmaksas” labumi rīdziniekiem.

Saeimā SC vienmēr ir bijis visuzticamākais sabiedrotais oligarhu partijām, kuras vienmēr varējušas rēķināties ar “godīgo kreiso” balsīm, kad jādabū amatā kārtējais “šofera dēls”, jāpasargā savējie no izdošanas kriminālvajāšanai vai jāaptur valsts nozagšanai un tiesiskuma privatizēšanai traucējoši likumprojekti.

Un SC ir pat oficiāls sadarbības līgums ar Vladimira Putina partiju Vienotā Krievija, par kuru pašas Krievijas sabiedrībā ir plaša vienprātība kā par “zagļu un blēžu partiju”. Gan Krievijas, gan Rietumu eksperti ir vienisprātis, ka Putina valdīšanas laikos korupcija, kas vienmēr ir bijusi Krievijas sērga, ir kļuvusi par režīma “varas vertikāles” neatņemamu sastāvdaļu. (Starp citu, pēc Krievijas opozīcijas politiķu aprēķiniem tur “otkati” sasniedz jau 60 procentus.) Būtu ļoti dīvaini uzskatīt, ka Putina partijas filiāle Latvijā kaut kā brīnumaini pārstāv godīgu politiku.

Skan cerīgi KNAB priekšnieka teiktais, ka Stabiņas aizturēšana mudinājusi rīdziniekus ziņot par iespējamajiem pārkāpumiem viņas vadītajā dzīvokļu dalīšanas kantorī. Tātad ir gana daudz cilvēku, kuri izvēlas neklusēt par Rīgas domē notiekošo. Tas ļauj cerēt, ka “20 procentu” iznākšana no anonīmiem komentāriem publiskas diskusijas telpā mudinās arī uzņēmējus informēt tiesībsargātājus par iespējamajām nelikumībām pašvaldības darījumos. Varbūt kādreiz pat sapratīsim, kāpēc par Saktas puķu kiosku kvadrātmetru rīdziniekiem bija jāsamaksā 3000 latu.

 

Komentāri (78)

andris902 23.09.2012. 00.09

…interesanti,cik šim rakstam būs komentāru, jo, lai cik dīvaini tas nebūtu – par SC izdarībām vienmēr tāda blāva atblāzma no tām kaislībām, kas mutuļo ap citu partiju neizdarībām, pārkāpumiem un kļūdām….:)

+18
-6
Atbildēt

67

    Sandris Maziks > andris902 23.09.2012. 01.44

    betijacelmale
    Kas kuram savejie. Zanei SC tuvakie sabiedrotie, ZP.

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andris902 23.09.2012. 13.25

    nulle
    bļāvēji vienmēr būs no abām pusēm. bet ja KNAB tiešam sāktu darboties un aiz restēm tiktu daļa, neskatoties uz partejisko piederību, lielāka daļa ticētu.
    Bet ja KNAB tagad pieķersies tikai RD pa šo gadu un neaiztiks nevienu citu, tad tiešam būs pamats teikt, ka ņem tikai politisko pretinieku,

    un bļaus ne par safabricēšanu, bet par to, ka ņem tikai vienus.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andris902 23.09.2012. 11.25

    dzeris49

    tātad, pēc jūsu domām, krievi sāks ticēt par SC korupciju, ja jūs rakstīsiet par to krieviski?:)))
    lai krievi ticētu par SC korupciju, jābūt KNAP un ekonomikas policijas lietām, tiesas prāvām utt, nevis komentāriem “viņi zog, nu kā jūs nesaprotat”

    pie tam jums ātri vien atgādinās “vai negribat par savām partijām uztraukties?” un “ja jau jūsējie zog, kāpēc mūsējiem nedrīkst”

    kad jūs sāksiet savējos sēdināt uz nebēdu, tad arī citiem varēsiet rakstīt par viņu zagļiem.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 10.10

    …articulus….es noteikti neesmu no Tavējiem – Jūs jau esat latviešus sadalījuši “pareizajos” un “nepareizajos”….atliek vien priecāties, ka esmu iedalīta nepareizajos, jo manī nav naida, kas paralizē smadzenes…līdz ar to esmu brīva no aizspriedumiem….

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    garausiitis > andris902 23.09.2012. 18.37

    lno – redz Tu ieraudzīji vienu lietu – naudu , bet nepamanīji ko citu – kā īpašumā ir termināli :) Un tad nu nacionālais igaunis piespiests pie zemes finansiāli acīmredzot pārdos savu terminālu tam , kurš spēs to iedarbināt un nopelnīt ( gandrīz kā Žanete ar savu māju :) ) . Par etiku un labklājību – ideāls piemērs ir Somija un tās osta Hanko , kas īpaši sāka attīstīties pēc 1991. gada , izmantojot Baltijas kašķi ar Krieviju :)

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris902 23.09.2012. 13.10

    nulle userscripts.org/scrip…
    Starp citu – te mans skripts kas tiek galā ar āzi-mrāži + jauna versija …
    —————–
    Nu jā- līgava atvilkusies uz kāzām baigā paskatā- mazgās pats!

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andris902 23.09.2012. 14.06

    dzeris49
    Tu nesauci, varbūt vēl kāds nesauc. neiet runa par indivīdiem. Tu jau arī raksti, apkopojot “krievvalodīgie”.

    tiesas jau bija sāpīga tēma arī agrāk. iespējams, ka agrāk vienkārši Tavi paziņas bija “pareizajā pusē”, tagad nav.

    Pietiek pateikt, ka Jelcins pats Putini i izvirzīja. Kad tev agrāk valsts iestāde nemaksāja algu 6 mēnešus, bet tagad maksā un pat katru gadu palielina, tā tomēr ir starpība! Pie tam vairākums tomēr nesaskaras ar tiesu, arī politiskā brīvība ir tāds nosacīts jēdziens, jo pagaidām vienkārši neredz normālu iniciatīvu, bet opozīcija arī ne ļoti cenšas sevi pierādīt.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > andris902 23.09.2012. 14.55

    lno – par Aļošas pārvietošanu igaunijā ne viens vien kož pirkstos… Bet te tulītās sāksies stāsts par muguras neliekšanu utml. Aļošas pārvietošanai ir arī nepastāstītas sekas – vajag pavērot kam pieder termināli , kas pārkrauj tranzītkravas – tas ir tas process , ko Kukule te gribēja ievest un Beslans pārcentās pārlieku gribot sevi publiskot . Izvācot Aļošu , igauņi panāca , ka krievijas tranzīts iet caur krievijas kontrolētiem termināliem , kuri pieder čečeniem . Tiesa igauņu čečeniem nepiemīt tāda vēlme zīmēties kā Beslanam un vēl tā Beslana draudzība ar nacionāļiem …

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris902 23.09.2012. 00.46

    Zane, aizstaigā līdz spogulim, atceries ar kādiem epitetiem mēdzi apveltīt savējos, paskaties sev acīs un tad noskaiti vēlreiz “sitam savējos, lai ienaidnieks baidās!”
    Varbūt līdzēs citreiz pievaldīt izteiksmes līdzekļus.

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.15

    zanE. Neoliedzu, esmu naivs ideālists, bet tādas muļķības gan piedāvā citiem. sadarbības līgums ar ministru amatiem? Sarunas gāja par koalīciju. Galvenais izvēlēties pareizu nosaukumu – prostitūciju nosaukt par intīmpakalpojumu komerciju, koalīciju par sadarbību, zagšanu par pilnvaru pārsniegšanu un noziegumu par kļūdu:)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 15.17

    klusais. Nu palīdzi Zanei, vai tiešām neredzi viņas lūgumu pēc palīdzības?:)

    Zanīt tavi vārdi tikai apstiprina manis teikto. Paliec sveika:)

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andris902 23.09.2012. 13.57

    dzeris49
    vispār par šo tēmu var gari un plaši rakstīt. par Latviju un Krieviju. Es te vienu laiku aktīvi vienā Krievijas forumā diskutēju, pārsvarā aizstāvot Latviju (kam protams, Tev un citiem ir tiesības neticēt) , arī par ekonomiku.

    Un ja 2007.gadā es varēju stāstīt, ka pareizi ekonomiku jāveido, redz kā mums ekonomika augs, bet viņiem ne tā. Un ko es viņiem varēju 2010.gadā stāstīt? SVF diktē nosacījumu, desmitiem tūkstošiem brauc ārzemēs, algas griež. tai pat laikā Krievijā neviens no ārpuses noteikumus nediktē, algas ceļ.
    To pašu domā arī daļa vietējo krievu: lai cik Krieviju nekritizē, bet algas negriež, tauta projām nebrauc utt.

    Un ko darīt, stāstīt viņiem, ka tas ir citu slikto latviešu politiķu dēļ, a tagad pie varas ir tie labie? bet liela daļa jau tie paši arī ir, bet tie jaunie arvien vairāk pārvēršas par tiem veciem.
    Nu ko tur Vienotība stāstīs Latgalē, ja visa Latgale zina, ka Āboltiņa bija privātajā pasākumā pie vietēja oligarha, kas latviešu valodu neprot?

    Par kuru partiju man tad balsot?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.29

    …lno….”sadarbības līgums ar ministru amatiem?”

    ….laikam man arī skleroze piemetusies – vai Tu nenosauktu kādus ministru amatus piedāvāja Saskaņas centram?….

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.58

    …lno….Quem deus vult perdere, dementat prius….

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 10.47

    Roberts_J. Vienotība pazaudēja tos vēlētājus, kurus ieguva VL. Vēl jau nekas nav beidzies, sapnis par koalīciju ar SC manuprāt nav izsapņots. Par to liecina V neitrālā attiekme pret skandālu Rīgas namos. Vēstule par tur notiekošo tika izsūtīta uz daudzām adresēm, t. sk. Vienotībai.Tikai, kad radās aizdomas, ka RD centīsies skandālu noklusēt, tad V piedraudēja, ka pati to paziņos….Vai nav toleranta attieksme?:)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.04

    ….jā, lno…grūti Tev!…līdz šim vēl neesi spējis saprast atšķirību, ko nozīmē Sadarbības līgums un darbs koalīcijā…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 15.11

    …Klusais…nav nozīmes mēģināt pārliecināt cilvēku, lai viņš sāktu domāt, ja viņam tāda īpašība nepiemīt….

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.38

    …lno…ak tad nenonāca gan?….vai tomēr netika pat izskatīta tāda iespēja?….Tava pārliecība izteikta apgalvojuma formā, tātad, ir klaji meli!…bet Tu pats ar to esi tik ļoti apradis, ka to vairs nepamani….

    …nu-ū, meļus atliek tikai ignorēt….

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 15.10

    …lno…negrasos Tev simtreiz atkārtot to dienu notikumus, tie jau ir izrunāti līdz nelabumam, arī pats toreiz spļaudījies par žurnālistu vēlmi publicēt ziņas, pirms teikums tika pabeigts….

    …manas domas par Tavu melīgumu tas nemainīs…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andris902 23.09.2012. 13.41

    dzeris49
    tev varbūt i nav. citiem ir. Tas ir tas pats, ka prasīt no krieviem nožēlot okupāciju, tai pat laikā tie paši latvieši, kas cītīgi kalpoja PSRS varai, tagad sēž amatos un vēl pamāca, kā pareizi dzīvot.
    Un ja jūs savējos nosodītu, vieglāk to arī no krieviem prasītu. Bet nu kamēr Vaidere stāsta par okupācijas smagumu, okupācijas varas laikā stāstot, cik pareizā ir sociālistiskā ekonomika..nu atvainojiet.

    Par Krieviju.
    Pirmkārt, mani vairāk uztrauc, kas notiek pie mums, nekā Krievijā. un kāpēc tāds uztraukums par to, kas pie viņiem notiek? ja viņiem patīk – viņu darīšanās.
    Pie tam tur ne viss tik vienkārši, ka Tev liekas.
    Milzīgs “paldies” (tieši tā, iekavās) jāsaka Jeļcinam, jo tieši pateicoties viņam krieviem vārdi “demokrātija un brīvība” saistās ar oligarhiem, семибанкирщину, mēnešiem ilgi neizmaksātām algām utt.

    Nemaz jau nav sajūsmā krievi par Putinu. Bet, pirmkārt, salīdzinot ar 90.gadu bardaku, viņam piedos daudz. Otrkārt, opozīcija nevar piedāvāt neko jēdzīgo, sākot jau ar to, kas par personāžiem to opozīciju vada. Miša 2% (Kasjanovs) savu šo iesauku dabūja vēl būdams premjerministrs. Un tagad viņš stāsta, ka vara nav godīga… utt.
    Neviens Krievijā negrib varas maiņu nezinot uz ko.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > andris902 23.09.2012. 14.14

    Varbút kļūdos , bet man aizdoma ,ka korupcijas skandālos dominē latviskie uzvārdi :)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris902 23.09.2012. 12.52

    pilsoņi, bet runā ar akcentu – arī viņi ir nepareizie, jo nav tīrasiņu latvieši….
    _______________________
    Bet ko tu redzi skabargu sava brāļa acī, bet baļķi savā acī neieraugi? Jeb kā tu vari sacīt uz savu brāli: Laid, es izvilkšu skabargu no tavas acs, un redzi, baļķis tavā paša acī?..
    Mt.7:3-5)

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.32

    zanE. Tu taču labi zini, ka līdz amatu dalīšanai nenonāca. Bet skleroze Tev tiešām spēcīga, ja pat neatceires Āboltiņas teikto pirms vēlēšanām par pielaisto kļūdu.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 11.07

    Ino – toreiza SC vēl nebija balsojis par valodas referendumu, un Zatlers, acīmredzot, uzskatīja, ka SC iesaistīšana koalīcijā var likvidēt dalījumu pēc etniskā principa, iespējams, tā bija politiska kļūda, bet, ne jau noziegums, pats arī tā uzskatīju zināmu laiku.

    roberts – nekad nebalsošu par NA, par to TB daļu jau pats visu pateici, par VL daļu nekad nebalsošu viņu biedru ksenofobisko un naidīgo komentāru dēļ, ar ko viņi piecūkojuši visu internetu ( reiz jau biju savācis tos komentārus un nopublicējis), viņu galējā populisma un arī intelektualās mazspējas dēļ, arī viņu biedriem raksturīgu mīlestību uz nacionālsocialisma idejām un totalitarām ideoloģijām, ko viņi arī atspoguļo daudzos savos komentāros.
    Ja viņi tiktu pie nedalītas varas, tā būtu tikpat lela nelaime, kā SC.
    Un vēl daudzi momenti, kas neļauj viņus uzskatīt par nopietnu un patstāvīgu spēku.
    Vienīgais, kas viņiem ir – tā it kā “nacionalā stāja”, jo ar citu jau neko izcelties viņi nespēj.
    Toties šantāzās politika valdībā, kur pirmajā vietā ir nevis valsts interses, bet gan NA interses.
    Salīdzināt viņus ar nopietnu partiju V vai RP vispār nevar.
    Un tas tavs apgalvojums, “ar ekonomiku jau viss sakārtots, tagad jau var balsot arī par NA”, jau parāda, ka arī tu pats saproti, ka, izņemot to nacionālo retoriku, tai partijai nekas nav, nopietnas lietas tā darīt nespēj.
    Atšķirībā no vecās TB, kura, tomēr, intelekta ziņā bija stpri augstāka, NA ir zemas raudzes populisti, un to pierāda arī tas, ka daudzos ekonomiskos un sociālos jautājumos tiem un SC balsojumi un uzskati ir vienādi.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.36

    zanE. ..ko Āboltiņa stāstīs un ko cilvēki sadzirdēs, tas būs atkarīgs no klausītāja…
    ______________________
    Tas ir labais!:):). Pirms 10. saeimas vēlēšanām daži tā arī nebija sadzirdējuši, ka Vienotība solīja veco koalīciju:)

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.58

    zanE. Nav labi diskusijā pāriet uz oponenta personību, bet, ja viņš paliek tik rupjš un nekaunīgs, tad es teikšu, ka Tu manās acīs esi cieņu zaudējusi. Nu kurš tad no mums melo?

    Indra Sprance 4.oktobris 2010 12:59

    Pašreizējie koalīcijas partneri “Vienotībai” devuši mandātu turpināt sarunas par iespējamo sadarbību ar apvienību “Saskaņas centrs” (SC) jaunās valdības veidošanā, tostarp pieļaujot iespēju piešķirt tai ministru amatus, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja premjerministrs Valdis Dombrovskis (“Vienotība”), ziņo aģentūra BNS.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 15.01

    klusais. Uzskati, ka nauda ir galvenā vērtība? Bez ētikas nebūs arī labklājība. Kur tad ir sabalansētāks budžets, lielākas algas, pensijas, veselības aprūpe, Latvijā vai Igaunijā?:)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > andris902 23.09.2012. 15.51

    Cik man ir zināms tad RP galvenokārt veido cilvēki ar ļoti labu izglītību, kuri ir savas valsts patrioti. Par to liecina viņu partijas programma. Cik man ir zināms, tad Zatlera superkolīcijas veidošana pat ar tanku palīdzību partijas iekšienē noteikti netiek atbalstīta. Kā zināms, šī partija izveidojās pēc Zatlera injicētas Saeimas atlaišanas, ļoti īsā laikā no cilvēkiem, kuri gribēja un grib dzīvot valstī bez korupcijas un zagšanas. Bet Zatlers gribēja arī revidēt Satversmi un viņam bija nepieciešams Saeimas vairākuma atbalsts. Un to droši varēja panākt tikai iesaistot koalīcijā SC. Mēs visi zinām ar ko tas beidzās. Partija par to tiek smagi sodīta un atrodas uz izjukšanas robežas. Vai Jūs domājat ka RP ministri – reformatori arī darbojas Maskavas uzdevumā? Bet ja nē, tad kas viņiem liek tā plēsties par savām idejām un šo valsti? Un vai viņi to darītu ja nebūtu savas zemes patrioti? Jebkurš no viņiem nekavējoties var dabūt daudz ienesīgāku darbu par šo ministra posteni, bet Sprūdžš esot pametis labi noregulētu firmu lai mestos šajā “zaņķī”. Es gan neticu ka viņi strādā Maskavai, būsim reālisti. Protams, visiem vēlētajiem, kuri par tiem balsoja, ir dusmas par “uzmešanu” pēc vēlēšanām, bet kura partija tad nav “uzmetusi” velētājus? Tikai pārējās to darīja absolūti savtīgos nolūkos, bet ne lai revidētu Satversmi un panāktu tautas vēlētu prezidentu šeit.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > andris902 23.09.2012. 21.42

    nulle
    “Zatleru sit, jo viņš ir pret Lembergu…”

    Jo vins ir Putina kajslaukis, lai neteiktu vairak un Slesera un Usakova draudzins

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 13.59

    dzeris49. toreiza SC vēl nebija balsojis par valodas referendumu, un Zatlers, acīmredzot, uzskatīja, ka SC iesaistīšana koalīcijā var likvidēt dalījumu pēc etniskā principa, iespējams, tā bija politiska kļūda, bet, ne jau noziegums, pats arī tā uzskatīju zināmu laiku.
    _________________________
    Kā tad! Tu taču nezināji apvienībā esošā Rubika domas, neko nebiji dzirdējis pat līgumu ar Putina partiju “žuļikov i vorov”, tev nekas nebija iebilstams pret SC poziciju, kad Krievija veica agresiju pret Grūziju, gluži pretēji – tu domāji tāpat kā viņi, tu nezināji, ka SC gadiem atbalstīja kampējus…
    Ak, Zane domā tāpat. Reālpolitisks briedums:)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.42

    zanE. Nekā jauna – zagļi bieži sauc: Ķeriet zagli:)

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.24

    …Kolpants…. “Nu ko tur Vienotība stāstīs Latgalē, ja visa Latgale zina, ka Āboltiņa bija privātajā pasākumā pie vietēja oligarha, kas latviešu valodu neprot?”…

    …nezinu, kādas ir Āboltiņas attiecības un “draudzības” līmenis ir Latgales oligarhu, tas, protams, izsauks jautājumus…taču mums katram ir draugi un paziņas ar kuriem satiekamies un satiksimies…

    …iedomājos situāciju – cilvēki bijuši draugi pirms kāds no viņiem nonāk lielajā politikā un tad pēkšņi tiek pagriezta mugura un draugs/paziņa kļūst par nederīgu un kaitīgu elementu – nenāc klāt, es tagad esmu politiķis!….vai mēs nepārspīlējam un nenonākam gālējībās?….cik bieži esam nodomājuši – redz, draudzību pārbauda ar naudu un varu….

    …ko Āboltiņa stāstīs un ko cilvēki sadzirdēs, tas būs atkarīgs no klausītāja….neesam taču aizmirsuši Ušakova personības dalīšanos un kas?….vienvalodīgo vēlētājs ir lielāks ticīgais?…..:)

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 19.10

    kolpants – aizmirsu par to Āboltiņu.
    Politika ir viens, bet privātas attiecības ir kaut kas pilnīgi cits.
    Kādreiz pat TB politiķi mierīgi sēdēja kopā ar SC politiķiem ārpus darba laika un iedzēra kafiju vai ko stiprāku, arī tagad notiek kaut kas līdzīgs.
    Un tas būtu galīgi garām, ja cilvēkus ar citu politisku pārliecību uztvertu kā ienaidniekus, vai, ja no draugiem atteiktos tikai tāpēc, ka viņi neprot krievu vai latviešu valodu, vai tiem ir cita politiska pārliecība.
    Bez tam politiķim bieži jāiet uz kompromisiem, un stratēģisku mērķu labā jādara lietas, kas var izskatīties pret viņa solījumiem un it kā neatbilst retorikai, viss tur ir sarežģīti, bet, tāda ir realitāte, kaut vairumam vēlētāju tas nepatīk, viņi iedomājas, ka politiķim jābūt taisnam, kā mietam.
    Un politiska retorika, lielā mērā, ir arī teātris, tas taču arī ir saprotams.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 19.21

    Ulmaņa ministri arī bieži sadzēra ar Krievijas vēstniecības darbiniekiem. Zinam ar ko tas beidzās:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > andris902 23.09.2012. 14.35

    lno – mēs te varam bezgalīgi spriest par iespējamajām koalīcijām , bet viss sākas tajā brīdī , kad ir vēlēšanu rezultāti . Tad sākas kalkulēšana un pazūd principi. Varam protams fanot par NA , bet palūkojoties pagātnē viens no tās biedriem nesmādēja ne partneru uzmešanu , ne arī sadarbību ar saviem ideoloģiskajiem naidniekiem un tas bija RD. Starp citu visa sakarā atcerēsimies arī to kā nonāca pie šīs koalīcijas , tur arī visādi varēja notikt , jo bija jau arī plāni b un c .

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 00.49

    …Betij…daudz sēnes salasīji?….

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris902 23.09.2012. 13.43

    rinķī apkārt Interesanti, kurš kuru piebeigs- Nodokļu nemaksātājs IR, vai IR Nodokļu nemaksātāju? :) It kā jau nebūtu grūti viņu ” aizvērt ciet”
    _______________
    Dzīvā bilde:

    Kā valstī- tā portālā.

    Nevis piebeigs

    bet

    ņems koalīcijā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 10.38

    dzeris49. Sapratu krievvalodīgie vēlētāji atrodas Krievijas informatīvajā telpā? Bet kā ar Zatleru un viņa partiju, kuru tu tik kvēli atbalsti, tie arī barojas tikai no Krievijas TV? Varbūt ne no TV, bet Putina naudas maka?:)

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 11.33

    …paldies, Dzeri…izteici arī manas domas…

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > andris902 23.09.2012. 21.22

    roberts_j
    “Es, iespējams, balsotu par Vienotību vienmēr, ja viņi skaidri un gaiši pateiktu, ka prioritāte sadarbībai starp RP”

    kam savukart prioritate, kremla oligarhu – zaglu, zuliku un pedofilu Latvijas nodala, SC.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > andris902 23.09.2012. 10.46

    @ INO
    Lai arī neesmu Rīgas balsotājs, es gribētu, lai Rīgā Zatlera partija paliek ar apmēram aptaujās esošajiem 2,5% aiz strīpas, jo man nav nekādas pārliecības, ka ja RP tiks Rīgā iekšā, ka izveidosies tā pati koalīcija, kas valdībā, drīzāk būs tā, ka izveidosies SC + RP koalīcija. Un nav pilnas pārliecības arī par Vienotību.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 10.51

    roberts_J. Vēl stulbāk būs, ja V ieslēgs RP kandidātus savā sarakstā, kuri pēc ievēlēšanas V uzmetīs. Precedents jau bija ar Jaunupu, kurš SC pasludināja par vēlamāko partneri RD, bet pēc vēlēšanām Ušakovs viņam parādīja 3 pirkstu kombināciju:) Pagaidām atvados:)

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris902 23.09.2012. 12.20

    ..Un ja partijas tiešām un patiesi pārstāv šādus pretējus ģeopolitiskus uzskatus, tad tās vienoties nevar nenododot savus principus. Līdz ar to, ja kāda no tagad pie varas esošajām trijām partijām vienosies Rīgā koalīcijā ar SC, tā būs nostājusies pretrunā ar savas programmas pamatprincipiem…
    ______________________________________________
    .Un ja partijas tiešām un patiesi pārstāv šādus pretējus ģeopolitiskus uzskatus…

    Ja…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 12.05

    …Robert….nevaru piekrist, ka Vienotības biedri nav kritizēti….ja ir par ko, kritikas ir bijis gana….katrs mēs uztveram situāciju pēc savas saprašanas, vienam tas šķiet par daudz, citam – par maz….
    …skumjākais, ka latviešiem ir partiju pārbagātība un vēlētājs savu balsi iznieko uz sīkpartijām vai gaidot kārtējo brīnumu….labi, tā ir demokrātija, bet….vienvalodīgajiem turpretī ir monolīta masa, kas balso par vienu partiju un saņem nospiedošu vairākumu….

    ….neticu, ka pašvaldību vēlēšanās VL!, zaļie vai RP startējot atsevišķi iegūs vērā ņemamu vēlētāju atbalstu, lai mainītu situāciju Rīgas domē….nākošās pašvaldību vēlēšanas var būt pagrieziena punkts, ja SC paliks Rīgas galvgalī vēl uz četriem gadiem….arvien vairāk Rīga sāk atdalīties no Latvijas, kļūst par svešķermeni valstī – ar savām likumu interpretācijām, ar kultūras notikumiem, ar iedzīvotāju vērtību sistēmas maiņu….
    …Kolpantam nepatiks, bet es lietošu šo vārdu – latviskās partijas…ja mēģināsim savstarpēji apkarot cits citu, ja nepiesaistīsim cittautiešus un nerādīsim viņu sasniegto – atgrūdīsim viņus krievu šovinistu rokās….

    …ja latvietim kļūst aizskaroši vislatviešu saukļi par pareizajiem un nepareizajiem latviešiem, kas nedomā tāpat kā viņi, tad varam iedomāties, kā jūtas lietuvieši, baltkrievi, poļi, ukraiņi u.c., kas ir pilsoņi, bet runā ar akcentu – arī viņi ir nepareizie, jo nav tīrasiņu latvieši….tepat komentāros kādas kaislības valdīja par žurnālistiem, kas runā ar akcentu…
    …brīžiem šķiet, ka paši vairs nesaprotam, ko darām….

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > andris902 23.09.2012. 13.03

    Otkati un mr. % jārindo pēc varas un ambīcijām.

    SC noteikti būs līdzvērtīgi Vienotībai. Pārējie tikai vēl laužas pie siles. Lembe kā jau krusttēvs, ir ārpus kārtas defaultā. Ar nepacietību gaidīšu KNAB darba rezultātus. Ušakova apcietināšana būtu lieliska.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 14.15

    kolpants – kāpēc gan lai es tev neticētu, ka tu aizstāvēji Latviju un esi Latvijas patriots?
    Tāpēc, ka tu esi citādās domās par daudz ko, kas te notiek, un gribētu, lai daudz kas notiek savādāk?
    Manuprāt, var būt opozīcijā valdībai, bet, mīlēt valsti, kurā dzīvo.
    Man arī daudz kas nepatīk, arī att. uz Krieviju – man patīk Krievija kā zeme, krievu cilvēki, bet, nepatīk Krievijas vara.
    Tie, kas par savu patriotismu visskaļāk bļauj, parasti nebūt nav tie lielākie patrioti.
    Un par ko balsot – es krievvalodīgo vietā balsotu kaut par RP, kaut, tā ir katra personiska darīšana.
    Un dabiski, ka “krievvalodīgie” nav nekāda vienādi domājošo masa, runāju tā īsuma pēc.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andris902 23.09.2012. 14.02

    Un ja jūs savējos nosodītu, vieglāk to arī no krieviem prasītu……
    ………..
    Pirmkārt, mani vairāk uztrauc, kas notiek pie mums, nekā Krievijā….
    ________________________________

    Amizanti teksti starp diviem krēsliem.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 15.02

    zanE. Auri lubni tu dža, metut mnakamava…

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris902 23.09.2012. 00.21

    zanE . Ko tad daudz par ienaidnieku var komentēt, tā pat viss skaidrs. Ar savējo spēkiem ir problēmas, tādēļ jau arī komentāri mutuļo :)

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > andris902 23.09.2012. 21.39

    kolpants
    “Bet, pirmkārt, salīdzinot ar 90.gadu bardaku, viņam piedos daudz.’

    Kas ir devindesmito gadu bardaks, salidzinot ar sita planpratina gajieniem?

    Напомним, что ненавидимый грушниками и чекистами «за развал армии» бывший ельцинский министр обороны Павел Грачев попал в ночь на 13 сентября в реанимацию, «отравившись грибами» вечером во вторник на дне рождения «у кого-то из друзей». Поев «грибочков» Грачев пришел домой и потерял сознание.

    Ранее, 2004 году, за обедом у «друга» отправился диоксионом ненавидимый чекистами и грушниками тогдашний кандидат в президенты Украины Ющенко.

    Грачев прославился тем, что в 1994 году обещал «усмирить Чечню» за 2 часа силами одного только 350-го полка 103 ВДД. После чего последовал провальный «новогодний штурм Грозного-1994».

    В 1996 году под давлением чекистов-коммунистов Ельцин выгнал его из министров обороны, а Путин в 2007 году вообще выгнал из армии. Но ненависть у нему у злопамятных чекистов-коммунистов осталась.

    «Отравление грибами» последний эпизод в серии загадочный событий, происходящих при Путине в среде русских карателей.

    — 28 октября 2010 в 19 часов убит генерал –лейтенанта Дубров Григорий Карлович, который упал под прибывающий электропоезд.

    — 28 октября 2010 в центре Москвы обнаружено тело генерал –лейтенант Минобороны России –Бориса Дебашвили.

    — При пожаре 29 октября 2010 погиб генерал –майор Николай Пиюков.

    — В августе 2010 стало известно, что при неустановленных обстоятельствах погиб (утонул) генерал –майор Юрий Сергеевич Иванов.

    — 21 июня 2009 отравлен генерал Петров.

    — В феврале 2009 умер якобы от сердца за рулем генерал Александр Рогачев, однако следователи нашли у генерала огнестрельное ранение в голову.

    — В январе 2009 года был застрелен со второй попытки (второго выстрела) полковник ВДВ Валентин Полянский.

    — Оправданный после покушения на Чубайса полковник Квачков и генерал Шаманов и еще более 500 офицеров спецназа и ВДВ за попытку мятежа сидят в чекистской тюрьме.

    — Герой России полковник ВДВ Анатолий Лебедь погибает «случайно» в ДТП 28 апреля 2012 года после отказа служить Путину («Я присягу давал служить Родине (России), а не ОПГ Путину В. В. Он ехал на мотоцикле, врезался в бордюр» и вылетел на дорогу (водители знают как делается «коробочка» и «подсечка» на повороте).

    – 19.03.2011 убит прокурор Виктор Иванович Илюхин.

    — В августе 2007 отравлен неизвестным ядом Басанец Павел Павлович (ФСБ).

    — Ачалов (ВДВ) быстро умер «по болезни» в январе 2010 .

    — 23 ноября в кафе в Ижевске был отравлен полковник ГРУ Антон Суриков.

    — 14 сентября 2008 в странной авиакатастрофе над Пермью погиб генерал Трошин

    — 28 апреля 2002 в странной авиакатастрофе погиб генерал Лебедь

    Tas ir tikai savas sugas bralu slepkavibas

    http://ipvnews.org/2nd_column/images/940.jpg

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 14.41

    klusais. Nekad neesmu fanojis par NA, bet atbalstu nacionālo ideoloģiju. Nav mana vaina, ka NA ir tik nabadzīgs, bet paldies viņiem, ka SC nav valdībā. Mani atšķrībā no tevis neapmierina melošana un solījumu nepildīšana. Igauņu premjers pirms vēlēšanām solīja pārvietot Aļošu un to arī izdarīja, bet pārliecinošais vēlēšanu uzvarētājs Vienotība uzvaru pārvērta zaudējumā un zaudēja atbalstītājus.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 13.48

    …Robert…Tu runā par Saeimas vēlēšanām un tādam risinājumam varu piekrist, taču šobrīd akcents tiek likts uz pašvaldību vēlēšanām….iepriekš tām netika pievērsta attiecīga uzmanība un te mums ir rezultāts – Rīgas dome….bet Rīga tā ir Latvijas galvaspilsēta, kura nevar dzīvot atsevišķu, atrautu dzīvi no pārējās Latvijas, ar savu politiku, ar savu ideoloģiju….

    …2009.gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā balsoja trešdaļa no Latvijā vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita….uz RD startēja 17 (!) partijas, bet domē iekļuva četras….gandrīz 47 tūkstoši vēlētāju balsis izkūpēja gaisā…
    …jāņem vērā, ka Rīgā dzīvo 42,43% latvieši, 40,34% krievi un 17,23% pārējo tautību iedzīvotāji, protams, pilsoņu skaits ir atšķirīgs – latviešu ir vairāk….tad jautājums, kā SC var iegūt tik daudz balsu?…jo sadalāmies, izšķīstam un pazūdam pa sīkpartijām….

    …nākošās pašvaldību vēlēšanas būs rādītājs briestošajiem procesiem Saeimas vēlēšanu sakarā un tām ir jāgatavojas nopietni, jo varam zaudēt daudz….pat ļoti daudz!…

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 13.57

    kolpants – es nesaucu krievus par okupantiem un arī par tādiem neuzskatu, un viņiem te ir tādas pašas tiesības.
    Un mūsu nacionālpopulistus “mīlu” tikpat daudz, cik tu, Vaidere jau nav vienīgais piemērs, kas pēc neatkarības atgūšanas strauji mainīja “orientāciju”.
    Un Krievija, tomēr, ir blakus, pats tur esmu diezgan ilgi strādājis, man tur ir paziņas, tāpēc mani interesē, kas tur notiek.
    Vismaz, mani paziņas saka, ka, lai kāds bardaks bija Jeļcina laikā ( nevajag aizmirst, ka tad nafta maksāja 8$, tagad virs 100, un Putina panākumi lielā mērā ir Jeļcina ekonomisku reformu rezultāts), tik pretīgi dzīvot Krievijā nav bijis nekad.
    Jeļcina laikā, tomēr, pastāvēja iespēja aizstāvēties pret patvaļu tiesās, prokuratūrā,patreiz katram var atņemt biznesu, dzīvokli, jebko, ja kādam ir nauda par to samaksāt att. struktūrām, lai pret tevi safabricētu lietu, tāda korupcija, kā tagad, nav bijuši nekad, Mišas 2% ir maza bērna šļupsti att. uz to, kas tagad notiek Krievijā.
    Un, galvenais, tā nemitīgā melošana pa TV.
    Nē, nu, vairākumu jau, laikam tiešām viss apmierina, bet, tad kāpēc viņi tā baidās no godīgām vēlēšanām, tā jau arī ir galvenā opozīcijas prasība, kura dabiski, arī nav ideāla.
    Bet, runājot ar vietējiem krieviem, esmu pamanījis, ka viņi par to Putinu un viņa režīmu ir labākās domās, nekā tur dzīvojošie krievi, jo acīmredzot, mazāk saskaras ar reālo īstenību.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 00.32

    …nu ja, sitam savējos, lai ienaidnieks baidās!…:)
    …un beigu galā no savējiem palikusi tikai slapja vieta, bet ienaidnieks aizjāj baltā zirgā….

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    piziks > andris902 23.09.2012. 17.35

    Kolpant, dzerim teici: “Tu jau arī raksti, apkopojot “krievvalodīgie”.”

    Protams, ne absolūti, tomēr stipri tuvāk patiesibai, raksturojot agresīvos krievvalodīgos, kuri ir pret latviešiem un Latvijas valsti, ir teikt VIENVALODīGIE. Protams, tiem jāpieskaita tie Latvijiskuma un latviešu apkarotāji, kuri latviešu valodu iemācijušies, lai pret latviešiem karotu civilizētāk nekā vienkāršī sabraucot ar tanku.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > andris902 23.09.2012. 10.51

    Par to jau arī ir runa :(

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > andris902 23.09.2012. 09.54

    dzeris49.Tai pat laikā,tā korupcija, iespējams, atbaidīs no SC atbalsta tos, kas balso par SC tāpēc, ka tas it kā nav korumpēts, lielāko daļu krievvalodīgo tas neietekmēs, jo tiem SC atbalsta iemesli ir pavisam citi, viņiem nemitīgi tiek iestāstīts, ka viņi te ir kādi 2. šķiras pilsoņi, kuriem šeit atņemtas kādas tiesības, kas viņiem pienākas tikai tāpēc, ka viņi ir krievvalodīgie, un SC ir vienīgais, kas var tās viņu tiesības aizstāvēt, bez tam arī tas SC kreisais populisms spēlē lielu lomu, nu nesaprot dasudzi, ka ja kaut kas ir “par velti”, beigu beigās, viņi paši par to samaksā dubultā.
    ____________________
    Kas lēni nāk, tas labi nāk?:) Beidzot arī pats esi to sapratis. Ilgi gan. SC ietilpstošās partijas vienmēr atbalstījušas kampējus, īpaši TP, bet JL vienmēr bijušas opozīcijā.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    janazakovica > andris902 23.09.2012. 00.40

    nakosgad tiks rikots kartejais usakova maratons…jasak likt likmes cik km soreiz biedrs no SC izturees..

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > andris902 23.09.2012. 12.30

    Zane, visā visumā varētu piekrist. Bet par tām sīkpartijām – uz abām pēdējām Saeimas vēlēšanām sīkpartijas jau paņēma stipri mazāk balsu nost kā iepriekš.

    Bet tas, ka ir vairākas latviskās (pareizāk – eiropeisku Latviju atbalstošas) partijas, tas ir normāli, jo katrā valstī lojāliem valsts pilsoņiem ir dažādi uzskati – kreisi, centriski, labēji u.t.t., un tas ir normāli. Traki būtu, ja būtu viena partija, kas pārstāv vēlētājus, kas ir par eiropeisku Latviju, jo tad reāli Latvijā uz lojālie Latvijas pilsoņiem būtu orientēta viena partija, jo SC nav Latvijas nacionālu valsti atbalstoša partija. Tā ir partija, ap kuru koncentrējas tie, kas tagadējo Latvijas valsti uzskata par kļūdu, kas uzskata, ka Latvijai jābūt Krievijas sastāvdaļai, neatkarīgi no tā uz kāda pamata – vai atjaunojot PSRS, vai atjaunojot carisko Krieviju, vai izveidojot Krievijas impēriju uz citiem pamatiem, vienalga. Zem SC ir apvienojušie visi, kas ir pret neatkarīgu eiropeisku Latviju.

    Un tādēļ es ļoti ceru, ka nepiepildīsies Kalnietes pareģojums par divām lielpartijām – SC un Vienotību, jo faktiski tā būtu katastrofa – tā būtu sistēma, kurā viena partija ir par neatkarīgu Latviju un otra pret neatkarīgu Latviju, pie tam vēlētāju sadalījumā pārsvarā pēc etniskā principa.

    Es tomēr ceru, ka ar laiku varētu palikt kādas trīs lielas partijas (piemēram, tās kas pašreizējā koalīcijā), un SC lēnā garā izšķīst (nu kādu gadu 20 garumā).

    Labi, es atvados, nevar visu sestdienu pie datora sēdēt, it īpaši, ja ārā tāds labs laiks :)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > andris902 23.09.2012. 10.37

    Zane, tikai nevajag. Jūs un jūsējie arī visu laika dalāt latviešus pareizajos un nepareizajos. Un liela daļa šeit esošo VL piekritēju automātiski “nebrauc virsū” jebkam saistītam ar Vienotību vai RP, bet “brauc virsū” par konkrētiem uzskatiem atseviošķos jautājumos. Toties RP un mazliet mazāk Vienotības piekritēju gandrīz vienmēr jebkam saistībā ar VL “brauc virsū” vispār jautājumu neanalizējot, kā arī pamanās “uzbraukt” VL komentāros pie rakstiem, kur ar VL vispār neklādas saistības nav – tikai tā lai parunātu.

    Un vēl – RP un Vienotības komentētāji šeit nekad nav uzbraukuši savējiem virsū jebkādā jautājumā, vismaz neesmu redzējis. Esmu redzējis tikai, ka Vienotības piekritēji uzbrauc RP un otrādi. Toties daudzi šeit esošie potenciālie VL atbalstīotāji gan izskatās, ka ir spējīgi “uzbraukt virsū” arī savējiem, nevis vienmēr viņus akli aizstāvēt. Tai skaitā es (lai gan neesmu vienmēr par VL balsojis), vienmēr esmu teicis, ka bezmatu Bērziņš kā pirmais būtu jāizlidina no apvienības, un vēl jāpatīra šādi tādi ar korupciju saistīti kadri. Un līdzīgi ir sprieduši arī citi VL piekritēji šeit. Toties nekad, nekad, nekad neesmu redzējis, ka kāds RP vai Vienotības piekritējs būtu atzinis vai norādījis, ka ir jāatbrīvojas no kāda savas atbalstāmās partijas biedra, tie vuienmēr tiek aizstāvēti, lai arī ko tie būtu izdarījuši vai kādi uzskati tiem būtu.

    Pats es esmu balsojis gan par VL, gan par Vienotību, gan tās sastāvā esošiem spēkiem. To es uz vēlēšanām analizēju pēc situācijas, un lēmumu pieņemu pamatojoties uz jautājumiem, kas man liekas attiecīgajā brīdī svarīgāki. Piemēram, uz 10. saeimas vēlēšanām man likās maksimāli svarīgi, lai Dombrovskis paliktu pie vadības, tādēļ balsoju par Vienotību, savukārt, ārkārtas vēlēšanās es balsoju par VL, jo ekonomiskie jautājumi likās vairāk vai mazāk jau sakārtoti tik tālu, ka no paša bedres dibena bijām laukā, un tādā situācijā ekonomika jau pati sāk sevi regulēt un pieregulēt, un tad man automātiski pirmajā vietā nostājas nacionālais jautājums. Jo ja nebūs sakārtots nacionālais jautājums un Latvija nebūs latviska valsts, tad arī ekonomiskajam jautājumam vairs nebūs nozīmes.

    Es, iespējams, balsotu par Vienotību vienmēr, ja viņi skaidri un gaiši pateiktu, ka ar SC un līdzīgiem spēkiem nekad un nekur, un ka prioritāte sadarbībai starp RP un VL ir VL. Jo pirmais, kas mani interesē, ir latviska Latvija, un ekonomiskajos jautājumos es lielākā daļa piekrītu Vienotības programmā ierakstītajam, un mazākā daļā jautājumu VL programmai.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > andris902 23.09.2012. 11.27

    deris49: “toreiza SC vēl nebija balsojis par valodas referendumu, un Zatlers, acīmredzot, uzskatīja, ka SC iesaistīšana koalīcijā var likvidēt dalījumu pēc etniskā principa, iespējams, tā bija politiska kļūda, bet, ne jau noziegums, pats arī tā uzskatīju zināmu laiku.”

    Es piekristu, ka pirms referenduma bija daudz labticīgo un tā varēja domāt, bet ir cita lieta – nav jau nekādas pārliecības, ka RP to pašu nedarīs Rīgā pēc pašvaldību vēlēšanām arī tagad, kaut referendums jau ir garām un visi ir pauduši savus viedokļus.

    Un es tādai sadarbībai neredzētu arī nekādus attaisnojumus, pat pamatojot ar to, ka nu nekādīgi nav iespējams vienoties par koalīciju starp RP, V un NA. Jo izstiepies vai saraujies, šīm trijām partijām ir jāvienojas savā starpā, jo to ģeopolitiskais uzstādījums ir Latvija Eiropā rietumu izpratnē, bet SC ģeopolitiskais uzstādījums ir Latvija austrumos. Un ja partijas tiešām un patiesi pārstāv šādus pretējus ģeopolitiskus uzskatus, tad tās vienoties nevar nenododot savus principus. Līdz ar to, ja kāda no tagad pie varas esošajām trijām partijām vienosies Rīgā koalīcijā ar SC, tā būs nostājusies pretrunā ar savas programmas pamatprincipiem.

    Un nav sakara ar etnisko jautājumu šeit, jo nav svarīgi kas balso par SC, ir svarīgi tas, ka šī partija ir pret Latvijas valsts pašreizējo modeli. Viss. Punkts.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 13.16

    kolpants – laikam nesaprati, ko es gribēju pateikt.
    Taisni teicu, ka pat, ja būs visskaidrākie pierādījumi par SC korupciju, tas novērsīs no SC tikai nelielu vēlētāju daļu, tā ka par to runāt ar krievv. vēlētāju nozīme nav liela.
    Un tas tavs apgalvojums – “sākumā iesēdiniet savus, un tikai tad aiztieciet mūsējos” – pašam neizklausas nedaudz absurdi?
    Man nav “savējie” un “ne savējie”, ir politiskie pretinieki un atbalstītāji, un par korupciju vai citiem noziegumiem, manuprāt, jāsēdina visi, neatkarīgi no politiskās piederības.
    SC vēlētājam būtu jāskaidro, ka tā populistiskā politika gan ekonomiskajos, gan sociālajos jautājumos ir ceļš uz elli, tāpat, kā populistisku un provokatīvu referendumu atbalstīšana un piedalīšanās tajos, ka šeit nekad nebūs divvalodība, būs tikai viena, latviešu valsts valoda, tai pat laikā, krievu valoda neoficialajā sfērā te galīgi netiek ierobežota, ka padomju laiki neatgriezīsies, ka zaudētas privilēģijas nav tas pats, kas tiesību ierobežojums, ka orientēšanās uz Krieviju ir kļūda, jāstāsta, kas ir Putina režīms un kur tas aizvedīs Krieviju.
    Kaut, cik saprotu, tu pats arī šobrīd pastāvošajā Kremļa kleptokrātu režīmā, pilnīgākā visu institūciju iznīcināšanā, politisko brīvību likvidēšanā, arhaisku un reakcionāru uzskatu dominēšanā Krievijā neko sliktu nesaredzi.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > andris902 23.09.2012. 11.23

    Neesi taču nekāds maziņais un saproti, ka SC ir Maskavas projekts ar visiem no tā izrietošajiem secinājumiem.
    Par to, ka tiek iesaistīti labākie Krievijas PR speciālisti rezultāta sasniegšanai, arī cerams ka šaubu nav ?

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 23.09.2012. 14.09

    …Kolpants….korupcijai nav tautības…Tava vēlme, lai notiekošo RD ignorētu – ir vairāk kā dīvaina…Tu taču neteiksi, ka izmeklēt korupcijas gadījumus drīkstētu tikai balstoties uz kvotu sistēmu, tāpat kā SC radās ideja par krievu kvotām valdībā….:)

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > andris902 23.09.2012. 09.00

    Ir skaidrs ka runas par tiem 20% otkatiem ir pilnīga taisnība. To apstiprina arī SC ar lielo skaitu savu jauno logo un himnu šī raksta komentāros. Bet attiecīgā vēlētāju kontingenta masveida balsojums par šo partiju norāda ne jau uz tieksmi sakārtot valsti, bet gan to ar lielu naidu izpostīt, izlaupīt un pakļaut. Tieši tā viņu seņči rīkojās Āzijā, tā viņi rīkojas šeit tagad. Čingizhana ordu cienīga rīcība, tā to var nosaukt.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > andris902 23.09.2012. 00.50

    Interesanti, kurš kuru piebeigs- Nodokļu nemaksātājs IR, vai IR Nodokļu nemaksātāju? :) It kā jau nebūtu grūti viņu ” aizvērt ciet”.

    +21
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > andris902 23.09.2012. 09.38

    Manuprāt, šinī portālā nav nekāda nozīme ko komentēt par SC un Ušakovu, šeit par tiem visiem viss tāpat skaidrs, vismaz, 99%.
    Pats par to domāju, bet, nevaru saņemties, jo grūti rakstīt krievu burtiem – jāiet uz krievu un SC atbalstošiem portāliem un jāsāk komentēt tur, varbūt, kādam varēs pierādīt, ka SC un “smukā Ušakova” “godīgums” ir tikpat liels mīts, kā viņu rūpes par “grūto” krievvalodīgo likteni Latvijā.
    Ušakovs pieder pie tiem bīstamākajiem demagogiem un populistiem, kas ir glumi, melīgi, un absolūti bezprincipiāli, tai pat laikā, pietiekami viltīgi, un spēj radīt iespaidu, ka tie runā nopietni, un tiem var uzticēties, un rīdzinieki, un ne tikai, uz to iekrīt.
    Tai pat laikā,tā korupcija, iespējams, atbaidīs no SC atbalsta tos, kas balso par SC tāpēc, ka tas it kā nav korumpēts, lielāko daļu krievvalodīgo tas neietekmēs, jo tiem SC atbalsta iemesli ir pavisam citi, viņiem nemitīgi tiek iestāstīts, ka viņi te ir kādi 2. šķiras pilsoņi, kuriem šeit atņemtas kādas tiesības, kas viņiem pienākas tikai tāpēc, ka viņi ir krievvalodīgie, un SC ir vienīgais, kas var tās viņu tiesības aizstāvēt, bez tam arī tas SC kreisais populisms spēlē lielu lomu, nu nesaprot daudzi, ka ja kaut kas ir “par velti”, beigu beigās, viņi paši par to samaksā dubultā.
    Un vēl daudzi par to balso tikai tāpēc, ka vienkārši neieredz Latviju un visu latvisko, gan tāpēc, ka atrodas Krievijas informatīvajā telpā, gan tāpēc, ka ar nostalģiju atceras tos laikus, kad krievvalodīgie šeit bija privileģētā situācijā, diemžēl, tas arī jāastzīst, un tas ir iespējamaisLindermaņa partijas elektorāts, tie nekur nepazudīs, un tos neietekmēs nekādi argumenti.

    +24
    -3
    Atbildēt

    0

oskaar 23.09.2012. 22.23

Vai moderatoram nav iespējas aizvākt to Nodokļu nemaksātāja- Āža – Mrazish spamu???

+2
0
Atbildēt

2

    dace_roze_lmt_lv > oskaar 23.09.2012. 22.53

    Bet tas taču ir partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas priekšsēdis Dzintars Zaķis. Viņi nevar aizvākt tik augstu amatpersonu. Jo mūsu latviešu vidū “Vienotība” un tās pārstāvji ir it īpašā cieņā. Jo vairāk tādi, kurus mēs esam ievēlējuši par Saeimas deputātiem. Vai tad jūs domājat, ka Ločmele & Raudseps balsoja par kādu citu partiju, ne par “Vienotību”? Tādā gadījumā jūs rupji kļūdāties. Man vienkārši jūsu žēl, jo jūs nesaprotat tik elementāras lietas. Latviešiem ir jācīnās ar Ušaku un jābalso par savējiem. Un šādā gadījumā nav jau svarīgi, vai tie savējie godīgi vai nav, vai viņi, piemēram, apzog valsts kasi vai tomēr savaldās un neapzog. Šādā gadījumā jums jāsaprot, ka arī laikraksts “Diena” bija radījies milzu zagšanas rezultātā, pati Valsts kontrole drīz pēc tam veica revīziju, un atrada, ka tik tiešām, šī avīze nevar maksāt tikai 10 tūkst. USD, par kuru summu Ēlertei, Raudsepam utt. bija izdevies neteikšu prihvatizēt, bet – privatizēt šo valsts īpašumu. Bet jums jāsaprot, ka ir slikti zagļi, piem., Lembergs, un ir labi zagļi, kā Ēlerte, un respektīvi viņi ar mūsu svētību un mūsu mediju atbalstu pat nav vis zagļi, bet cienījamie politiķi. Šādos dzīves svētkos Ušaks ir lieks, jo viņš bojā šos svētkus ar savām domām krievu valodā. Jo Latvijā, kā nacionālā valstī, ir atļauts domāt tikai valsts valodā jeb latviešu valodā, jo latvieši deva šai valstij nosaukumu, un viņu dēļ tā saucas par Latviju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    oskaar > oskaar 23.09.2012. 23.37

    >Super_e-y-e
    Piezīme, protams, vietā. Nenoliedzu. Zaķis izrādījās d..sa. Bet dažās niansēs Jums nepiekrītu.
    Mani žēlot nevajag. Pieņemu, ka man savukārt ir saprotamas dažas no tām lietām, kas nav saprotamas Jums. Teiksim- kādēļ liela daļa latviešu nav sajūsmā par Staļina atsūtītajiem atbrīvotājiem, bet sirdī tuvāki tiem ir tie, kuri cīnījās Waffen SS rindās.
    Kas zina- kāds liktenis būtu piemeklējis manus tuviniekus tai gadījumā, ja Staļins būtu zaudējis. Nezinu. Bet Staļina uzvara maniem tuviniekiem nozīmēja ļoti smagus pārdzīvojumus, un krieviem pirms aizvainošanās vajadzētu padomāt- kādēļ latvieši, igauņi, lietuvieši, gruzīni, rietumukraiņi, čečeni, inguši, dagestāņi u.t.t. u.t.j.p. nav krieviem “draudzīgi”. Normālā sadzīvē droši vien ir draudzīgi, bet ne tajā vidē, ko definējis Puķins.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

peteris z 24.09.2012. 18.36

Aber viss ir tikai uz labu, gan jau žilbinošā PR apstulbinātie rīdzinieki ieraudzīs īsto SC seju un izdarīs pareizo izvēli pašvaldību vēlēšanās.

+2
0
Atbildēt

1

    Zane Degro > peteris z 25.09.2012. 04.38

    Saki, ieraudzīs īsto SC seju un izdarīs pareizo izvēli? Gribi teikt, ka kāds nelatvietis pēkšņi balsos par, teiksim, NA ? :))
    Viņiem, kurus nebaida ne SC, ne Putina īstā seja, nebūs tādas izvēles, par kuru pašiem pēc tam nebūtu jādzird pārmetumi. Taču domāju, šāds SC vēlētāju lūzuma mirklis kādreiz iestāsies; un tas notiks tad, kad gan NA, gan V, gan RP sapratīs dažas likumsakarības. Tuvāk patiesībai pašlaik ir Vienotība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu