Infografika: Kurā novadā labākās skolas? • IR.lv

Infografika: Kurā novadā labākās skolas?

22
Māra Miķelsone

 

Skolu reitinga 2012” svinīgajā ceremonijā šoruden ar izglītības simbola – pūces – statujām pavisam tika apbalvotas 50 Latvijas labākās skolas vairākās kategorijās.

Izrādās, ka, saliekot labākās skolas uz Latvijas kartes, visvairāk šādu skolu ir Rīgā un Latgalē.

Pēc 2012.gada reitingu rezultātiem ir secināts, ka ģimnāziju un pilsētu vidusskolu rezultāti ir stabilāki par lauku skolu rādītājiem. Tāpat arī secināts, ka latviešu valodā un literatūrā mazākumtautību skolās vislabākos rezultātus uzrāda Latgales skolas, nevis Rīgas.

Kā norādīja Draudzīgā aicinājuma fonda vadītājs un “Skolu reitinga 2012” izstrādātājs Jānis Endele, šo reitingu mērķis ir palūkoties, kā izskatās skolēnu zināšanas. Centralizēto eksāmenu rezultāti esot visobjektīvākais veids, kā veidot šo reitingu, teica Endele. 

Lai arī cik grupās skolas dalītu šajos reitingos, apstākļi skolās jeb pamats, uz kura skola strādā, vienalga nebūs līdzvērtīgs.

Komentāri (22)

Aldīna 08.11.2012. 09.05

Kas diez Sēlijā notiek?

+6
0
Atbildēt

0

Edmunds Zālīte 08.11.2012. 11.52

“ļoooti pārskatāma” “infografika”, “malači”!

+3
-1
Atbildēt

0

ineta_rr 08.11.2012. 11.40

Ja salīdzina Vidzemi ar Latgali, taisni acīs durās, ka Vidzemē no 8 labajām skolām, tikai 7. vieta nav valsts skola, kamēr Latgalē no padsmit labajām tikai dažas ir valsts skolas, turklāt top 5 neviena. Nosaukumus iedevuši savējiem? Ar visu papildus tiešo atbalstu no valsts nav pratuši uzturēt līmeni? Tādas nepatīkamas domas nāk prātā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu