Infografika: No Godmaņa līdz Dombrovskim • IR.lv

Infografika: No Godmaņa līdz Dombrovskim

18
Lāsma Rozenfelde

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā bijušas 17 valdības, un cauri dažādām politiskām un ekonomikas vētrām valsts kuģi stūrējuši 11 premjerministri.

Kas noticis šajos gados, skatieties infografikā.

 

Komentāri (18)

mxblack 21.11.2012. 13.40

Un tā šodien valsts piedzīvo atlabšanu, atjaunojas Latvijas ekonomikas izaugsme. Solījumi par labāku dzīvi birst kā no pārpilnības raga, pie kam to labāko dzīvi sola tieši tiem, kuri nekad no valsts nelietībām nav cietuši, jo vienmēr ir bijuši “pie siles”.
Bet man kā pensionāram, šodien ir jāturpina strādāt tā, it kā es būtu jauns puika pašos spēka gados, ja negribu vilkt dzīvību un dzīvot pusbadā, kaut visu mūžu esmu strādājis un strādājis, tikai nepareizai valstij, nepareizā laikā. Diemžēl tie, kuri tagad to izlemj, manos spēka gados pat vēl nečurāja podiņā, pat nebija vecākiem projektā un nevar spriest par manu veikumu mana mūža garumā. Bet šodien viņi ciniski paziņo, ka man no sociālā fonda nekas nepienākas, ka pienākas visādiem cietumniekiem un dzērājiem, kuri savu veselību ir noslīcinājuši alkoholā, tikai ne man.
Visi tie oligarhu prihvatizētie labumi viņuprāt ir nokrituši no gaisa, vai oligarhi paši tos ir uzbūruši no nekā, ka mēs neko neesam ne cēluši, ne darījuši. Bet ar mūsu sapelnīto sociālo fondu Kalvītis salāpīja valsts budžetu, nosaucot to par neesošu, par virtuālu naudu, kura faktiski neeksistējot, tikai budžeta lāpīšanai gan tā noderēja.
Arī Valsts svētkus man nebija ļauts svinēt, jo darba devēju uzdevumā Saeima tā ir sakārtojusi likumus, ka darba devējs par dažu grašu piemaksu, drīkst mani nodarbināt kā vergu cik ilgi un ka tikai iegribas, arī visvētākojos mūsu svētkos, 18.novembrī. Šodien šeit pie varas ir nelieši un mantrauši, kuri ir gatavi vecam pensionāram novilkt pat ādu pār acīm, lai tikai varētu vairāk paņemt sev.
Labi, ka šī vara vismaz ir devusi iespēju maniem bērniem pamest šo valsti, strādāt un dzīvot ārzemēs kā cilvēkiem. Viņu rūgtums sirdī ir vēl daudzas reizes lielāks par manējo, jo viņiem nācās iziet cauri tam, ko nevarētu izturēt neviens no tiem, kuri viņiem to “izkārtoja”. Tiesa tagad viņi tur ir labi situēti un var atļauties justies kā demokrātiskas sabiedrības locekļi, pretstatā šejienes vergturu sabiedrībai ar milzīgajām elites priekšrocībām attiecībā pret vienkāršo darba darītāju,milzīgajām priekšrocībām pret nevērtīgo plebeju un izspiesto pensionāru, no kura vēl grib izspiest pēdējo dzīvību, lai tas ātrāk nosprāgtu un netērētu elitei paredzēto sociālo fondu.

+4
-4
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > mxblack 21.11.2012. 15.15

    ——–Janka : (..)
    Labi, ka šī vara vismaz ir devusi iespēju maniem bērniem pamest šo valsti..
    ==============================================================================
    ‘Darbaspēks seko kapitālam’ – tāda ir viena no objektīvi pastāvošajām likumsakarībām globalizācijas/amerikanizācijas procesa laikā. Saki ‘Paldies’ par radīto iespēju arī Reiganam, Tečerei, Gorbačovam un Latvijas Tautas Frontei!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 21.11.2012. 19.22

mieriigi varu saciit , apmeeram kaa no Ķiipsalas liidz Ķiinas muurim…

0
-1
Atbildēt

0

Signija Aizpuriete 21.11.2012. 15.35

——— ”Latvija ir galējību zeme, kur 42% bērnu dzīvo uz nabadzības un sociālās atstumtības sliekšņa, bet «tēta algā» var izmaksāt 100 tūkstošus latu un bezdarbnieka pabalstā – 140 tūkstošus.” (BICEPS, Re:Baltica pētījums) ============================================================================= Kārtējais pētījums, kas kārtējo reizi apliecina Latvijas zemes un tautas pastāvēšanas laikā vēl nepieredzētu uzplaukumu un attīstību, kas 22 gados panākts pamatnācijas IZCILĀKO prātu vadībā. Lielākā Latvijas tautas daļa (85%) patiesi var lepoties ar valsts stūrmaņiem, kuru paveiktais nav mazāks kā kaimiņos Krievijā ( no Gaidara līdz Medvedevam ):

‘ Страну отдали мародерам ‘

http://zinoviev.info/wps/archives/394

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu