Infografika: Latvijas valdību ilgtspēja • IR.lv

Infografika: Latvijas valdību ilgtspēja

33
Māra Miķelsone

Cik ilgtspējīgas bijušas Latvijas valdības kopš “Godmaņa laikiem”

1990.gada pavasarī Augstākā padome pieņēma likumu “Par Latvijas Republikas Ministru Padomes sastāvu”, kas noteica, ka Ministru padomes sastāvā jāizveido 19 ministrijas. Ministru padomes sastāvu veidoja Ministru padomes priekšsēdētājs, divi viņa vietnieki, ministri un valdības lietu ministrs, kura pārziņā bija valdības aparāts.

Pēc pilnīgas Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991.gada augustā notika valdības reorganizācija. Ministriju skaits tika samazināts līdz 16.

No 1993.gada Latvijā nomainījušās 15 valdības. 

Valdis Dombrovskis (Vienotība) jau trešo reizi vadīs Latvijas valdību. Vēl tikai Andris Šķēle ir bijis premjers trīs reizes, taču Dombrovska vadībā valdības strādājušas ilgāk.

Dati: Ministru kabinets

 

Komentāri (33)

Dmitry 25.10.2011. 17.42

Valdības reorganizācija tas joprojām ir nākotnes jautājums.
Bet katrā ziņā Ašķēles vadito valdibu nevar salīdzināt ar to ko ir paveicis V.Dombrovskis. visu cieņu!

+3
0
Atbildēt

2

    Ilziiiic > Dmitry 25.10.2011. 20.31


    tikai Paul Krugman šodien raksta:

    -Anyway, it’s always a mistake to base your views about what’s happening on the conventional buzz. If you believed that, you’d think that Latvia was booming and Argentina a disaster.
    http://krugman.blogs.nytimes.com/2011/10/25/irish-reality-check/?smid=tw-NytimesKrugman&seid=auto

    ko gan tā?
    un par kādu “malaci” tas šeit zīmējās?
    un vai nav arī par ilingrau šeit kaut kas arī?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Dmitry > Dmitry 26.10.2011. 08.21

    Viedokļu būs daudz, kritizētaju vēl jo vairāk. bet vai katrs vēlēsies būt V. Dombrovska vietā un laikā kad ir jāpieņem valstij visgrūtākie un atbildīgākie lēmumi?!! Es uzskatu V. Dombrovski par vienu no visgaišākajiem prātiem. tādiem cilvēkiem ir nepieciešama profesionāla komanda lai valsti vadītu, attīstītu un to spēcinātu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janis17 27.10.2011. 11.54

Kāpēc vizuāli tiek rādīts, ka starp 10. un 11. Saeimu ir tāds pats laika attālums, kā starp 5. un 6. Saeimu, piemēram? Maldinoši izskatās!

0
0
Atbildēt

0

mariam 25.10.2011. 18.28

Tas jau jauki, ka IR eksperimentē ar tā saucamajām “infografikām” – izmēģina visādas pieejas, paņēmienus – gan veiksmīgākus, gan neveiksmīgus. Jāatgādina, ka tādas diagrammas ir veiksmīgākas tad, ja ir vienkāršāk uztveramas – ja vienā attēlā necenšas rādīt pārlieku daudzus aspektus. Tāpēc man labāk patika tā, kas šodien delfos bija – http://www.delfi.lv/news/national/politics/dombrovskim-ar-treso-valdibu-iespeja-gazt-vairakus-latvijas-premjeru-rekordus.d?id=41362587
– krietni skaidrāka un vieglāk uztverama. IR savējā ir centušies parādīt valdību secību un atbilstību saeimām, plus vēl – tā ir tā kā interaktīva – izlec katra premmjera bilde – tas jauki, taču ministru prezidēšanas ilgumu salīdzinājumu Delfu bildīte atklāj krietni veiksmīgāk.

0
-1
Atbildēt

1

    Valdis Ādamsons > mariam 25.10.2011. 22.13

    žorž! Ja jau tie Delfi Tev tik briesmīgi imponē, tad ganies pie viņiem!
    Ar Taviem komentāriem par IR INFOGRAFIKU, jau vismaz otro reizi,ir apmēram tāpat, kā Jāņa STREIČA filmā “Cilvēkbērns”,kur puikas ar krāniņiem mērījās!
    Tad tomēr INFOGRAFKAI ir garāks…
    Papildnu, žorž! Delfi pat nezina, ka jāraksta 31mēnesis, nevis 31 mēneši…

    P.S. Starp citu, Panorāmas žurnāliste kļūdījās, paziņojot, ka visilgāk par premjeru ir lavierējis Latvijas neceļu Andris Bērziņš, bet kā rāda INFOGRAFIKA, tad visilgāk kopumā divās valdībās līdz šim ir darbojies lpp/lc/plL Ivars Godmanis (tiesa, ieskaitot TF laiku)1632 dienas…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu